Banca de e sânge, țesuturi și celule umane va primi bani de la buget

Peste 30 de milioane de lei vor fi alocaţi pentru patru bănci de sânge, țesuturi și celule umane, a declarat azi la Palatul Victoria, purtătorul de cuvânt al guvernului, Alina Petrescu. Cele patru bănci de sânge şi ţesuturi sunt în București, Iași, Târgu Mureș și Timișoara.

Banii vor fi alocaţi din bugetul aprobat al Ministerului Sănătății prin virări de credite bugetare de la celelalte tipuri de cheltuieli din cadrul aceluiași capitol.  Este vorba de 29,78 milioane lei pe anul 2017 și 0,32 milioane lei pentru 2018, arată Executivul într-un comunicat transmis AGERPRES.

“Printr-o hotărâre a fost aprobată alocarea sumei de 30 de milioane de lei pentru 2017 și 2018. Suma este alocată fiind necesară Ministerului Sănătății în vederea îndeplinirii obiectivelor din cadrul unui proiect mai vechi PHARE. E vorba de lucrări de construcții și dotări cu echipamente pentru patru bănci de sânge, țesuturi și celule umane în București, Iași, Târgu Mureș și Timișoara”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului.

EM

Sursa Agerpres

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.