Banii sinistraţilor în contul lui Tőkés?

imprumut-baniPe siteul maszol.ro a apărut o ştire, potrivit căreia banii ardelenilor strânşi pentru ajutorarea sinistraţilor în urma inundaţiilor din Ungaria ar fi ajuns pe contul Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania(CNMT) condus de Tőkés şi pe contul unor apropiaţi acestuia din Uniunea Reconstructio, dintr-o sucursală a  Băncii OTP România. Reprezentantul unei organizaţii civile a atras atenţia siteului că la o sucursală a Băncii OTP din Cluj Napoca cei 1000 de lei (circa 70.000 de forinţi) strânşi de la pensionarii clujeni, au fost transferaţi pe contul CNMT. Ziaristul de la maszol a oferit un ajutor sinistraţilor, iar banii au fost transferaţi pe contul Reconstructio, într-o bancă OTP din Cluj Napoca.

Sándor Krisztina, preşedintele executiv al CNMT a declarat portalului maszol, că din considerente economice au oferit contul Consiliului pentru că pentru persoanele fizice, care ar fi depus sume mici una câte una, costurile ar fi fost prea mari. Dar în următoarele zile banii vor fi dirijaţi către sinistraţii din Dunabogdány şi Visegrád, două localităţi ungare.

Diósi László, directorul general OTP Bank România a afirmat că nu ştie de nicio înţelegere între OTP şi CNMT privind colectarea banilor pentru sinistraţi. „E vorba probabil de o acţiune de guerilă locală”, a spus acesta. Angajatul  care a divulgat conturile Reconstructio şi CNMT a încălcat legea confidenţialităţii, a mai spus directorul promiţând că va cerceta cazul.(EM)

 

 

Sursa maszol

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.