Bătăușii din comuna Gh. Doja, arestați preventiv pe 30 de zile

Şapte persoane, din judeţul Mureş, bănuite de săvârşirea infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniștii publice şi de lovire sau alte violente, au fost reţinute de poliţiştii mureşeni, pentru 24 de ore. Ulterior, în cursul zilei de azi, şase dintre acestea au fost arestate preventiv pentru 30 de zile.  

În fapt, la data de 16 mai a.c., poliţişti din cadrul Secției de Poliție Rurală Ungheni au fost sesizaţi cu privire la faptul că o persoană ar fi fost agresată pe o stradă, de pe raza comunei Gheorghe Doja.

Cu ocazia cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că scandalul s-ar fi iscat pe fondul unui conflict mai vechi între victimă şi alte 7 persoane implicate.

La data de 21 mai a.c., poliţiştii mureşeni au pus în executare 3 mandate de percheziție domiciliară, la locuinţele persoanelor bănuite, emise de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Tîrgu Mureș.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe obiecte contondente, susceptibile a fi fost folosite la comiterea faptei.

În baza probatoriului administrat în cauză, 7 persoane, cu vârste cuprinse între 15 şi 47 de ani, toate din comuna Gheorghe Doja, au fost reţinute pentru 24 de ore, pentru comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice, ulterior, la data de 22 mai a.c., pe numele a 6 dintre bănuiţi, instanţa de judecată a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tîrgu Mureş.

La activităţi au participat specialişti criminalişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mureş, precum şi ai Grupării Mobile de Jandarmi „Regele Ferdinand I” Tîrgu Mureş.

Comentează cu Facebook