fbpx

„Biblioteca Umană” – proiectul prin care oricine poate împrumuta nu doar o carte, ci o poveste de viață spusă direct din suflet

Cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, timp de două zile, între 1-2 octombrie 2021, Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș, te invită să cunoști personaje adevărate cu povești de viață memorabile, în cadrul proiectului „Biblioteca Umană”, realizat de Farmacia Socială și Căminul pentru Persoane Vârstnice Târgu Mureș, în parteneriat cu Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș, Biblioteca Județeană Mureș și Asociația „Știi”.

Titlurile poveștilor cuprind aspecte din viața „B-UNICILOR”, rezidenți ai Căminului pentru Persoane Vârstnice Târgu Mureș, care cu amabilitate s-au oferit voluntari pentru a fi „cărțile” voastre, dând viață unor personaje cât se poate de reale, cu povești de viață unice.

Îi invităm pe toți cei interesați să aleagă un titlu din cele 12 povești pregătite, să se înscrie pe site-ul https://farmaciasociala.ro/biblioteca-umana , până în 30 septembrie 2021, ora 18:00, iar în perioada 1-2 Octombrie 2021, autorii îi vor contacta pe cititori pentru o conversație de maxim 15 minute.

Prin acest proiect, oricine poate împrumuta nu doar o carte, ci o poveste de viață!

Titlurile care pot fi „împrumutate” și care așteaptă să fie „citite” sunt: „Idilă cu Anna Karenina”, „Amintiri din copilărie”, „Povestea porcului”, „Prima victorie a lui Greuceanu”, „Supraviețuitoarea”, „Declarație de dragoste”, „Frumoasa și bestia”, „Manual de instalare, exploatare şi întreţinere a motoarelor electrice”, „Jurnalul unui tată”, „Iubirea sau gimnastica”, „Căpitan la 15 ani” și „Dor de casă”.

Următoarea ediție a acestui proiect este programată pentru luna Decembrie 2021, cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități.

Proiectul „Biblioteca Umană” are ca model un proiect danez lansat încă din anii 2000 pentru a încuraja socializarea și empatia în cadrul comunităților.

Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș

Comentează cu Facebook
Punctul

FREE
VIEW