Bibliotecă urbană la Reghin !

Prin campania lansată de Municipiul Reghin, denumită ”Biblioteca Urbană”, reghinenii sunt invitați să ia o pauză de la agitația cotidiană și să se bucure de spațiul colorat în compania unei cărți bune.

Anul 2019 a fost ales drept ”Anul Cărții” iar în acest scop s-a lansat programul național ”România citește”. Proiectul are ca scop incitarea spre lectură, trezirea interesului pentru opere literare diverse și promovarea lecturii într-un cadru public, deschis publicului larg.

Prin intermediul acestui proiect, fiecare trecător poate împrumuta o carte, o poate citi pe loc sau o poate lua acasă cu condiția să o returneze sau să aducă o altă carte în locul ei. În acest fel, cărțile vor fi mereu prezente pe rafturile bibliotecilor urbane amplasate în municipiul Reghin.

Pentru realizarea proiectului, Municipiul Reghin a implicat unitățile de învățământ din oraș și rezultatele nu s-au lăsat așteptate. Elevii reghineni au avut la dispoziție două săptămâni în care să meșterească o bibliotecă urbană, cu design unic și inovativ.

Pentru amplasarea bibliotecilor s-au ales parcurile, piațeta și cartierele din Reghin, zone binecunoscute de locuitori. Spațiile alese pot oferi o nouă oportunitate de petrecere a timpului liber, într-un mod plăcut, în afara locuinței, doritorii având posibilitatea să răsfoiască și să citească la alegere, o carte din biblioteca în aer liber. Bibliotecile au fost aprovizionate din diferite surse: Biblioteca Municipală ”Petru Maior”, donații ale persoanelor fizice care au dorit să se implice în această campanie, bibliotecile din unitățile de învățământ.

Campania se va desfășura pe toată durata sezonului călduros iar inițiatorii acestui proiect speră că va avea succes, având în vedere beneficiile cele mai importante ale lecturii: îmbunătățirea memoriei, reducerea stresului, dezvoltarea empatiei, îmbunătățirea capacității de atenție și concentrare, stimularea imaginației, o cultură generală mai vastă și o exprimare corectă, fluentă și coerentă.

                                                                    GRAMA IMOLA

Comentează cu Facebook