Biblioteca vie se deschide din nou vineri

400666_10201667037977112_1684759189_nCentrul Senso (Asociația Career Pass) Tîrgu-Mureș într-o colaborare cu JCI Romania în cadrul Concursului Național “Acționăm Responsabil! – competiția inițiativelor de responsabilitate socială” din cadrul proiectului „Acţionam responsabil! – Reţeaua Sociala RSC” organizeză de vineri până duminică o nouă ediție a evenimentului Biblioteca Vie.

Biblioteca vie (BV) funcționează ca o bibliotecă obișnuită – cititorii vin și împrumută cărți pentru o perioadă limitată de timp. După ce citesc cărțile, le returnează în bibliotecă și, dacă vor, pot să mai împrumute o carte. Există însă două aspecte importante: cărțile sunt ființe umane și intră într-un dialog personal cu cititorul.

Cărțile din biblioteca vie sunt oameni reprezentând grupuri care se confruntă sau se pot confrunta cu prejudecăți sau stereotipuri (de gen, vârstă, educație, meserie, etnie, rasă, religie etc.) și care ar putea fi victime ale discriminării sau excluderii sociale sau pot fi oameni cu povești care ar da cititorului o experiență unică de învățare în domeniul diversității.

Exemple de cărti de la această ediție a proiectului: persoana cu dizabilități, surdo-mut, persoană nevăzătoare, jurnalist, palestinian musulman, lesbiană, bolnav de psoriazis, femeia antreprenor, tineri privați de libertate (deținuți), femeie polițist, meditator vipassana, vegetarian, actor & rrom, mamă singură, bolnav de diabet, blondă, psiholog, consultant în carieră.

Evenimentul are loc între 14 și 16 martie, între orele 16:00 – 21:30, la Teatrul Ariel (etaj 1), Str. Poligrafiei 4, Tg. Mures.

Sursa: Centrul Senso

Comentează cu Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.