Bilanț favorabil la Plutonul de Jandarmi Luduș

Fenomenele infracţionale şi antisociale care au apărut cu o frecvenţă mai mare după evenimentele din decembrie 1989 au determinat înfiinţarea trupelor de jandarmi formate din cadre militare bine pregătite fizic şi logistic.
La Luduş, Plutonul 1 Jandarmi parte componentă a Detaşamentului V Jandarmi Tîrnăveni din Inspectoratul de Jandarmi „Colonel Sabin Motora” Mureş a ajuns ca urmare a altor evenimente tragice, cele de la Hădăreni din anul 1993. De atunci, jandarmii şi-au făcut mereu datoria fiind permanent un factor stabilizator în zona lor de competenţă.

Bilanțul

Înscrisă pe Ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului local din luna ianuarie, informarea făcută de comandantul Plutonului 1 Jandarmi Slt. Dragoş Claudiu Covaciu a cuprins, succint şi milităreşte, bilanţul activităţilor desfăşurate de către jandarmi în anul 2017. Printre cele mai importante amintim: Misiuni de menţinere a ordinii şi siguranţei publice prin sistemul patrulelor mixte poliţie-jandarmi; Patrule de intervenţie în zona Judecătoriei şi Parchetului; Măsuri de ordine publică în zona şcolilor, la manifestările sportive, cultural-artistice, comemorative şi religioase, în scopul prevenirii şi combaterii fenomenului contravenţional şi infracţional; Acţiuni în cooperare cu Poliţia Luduş, Ocolul Silvic Luduş şi acţiuni pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol. În cadrul acestor activităţi au fost executate un număr de peste 950 de misiuni în care s-au aplicat 443 de sancţiuni contravenţionale din care 175 au fost avertismente scrise şi 268 de cazuri s-au aplicat amenzi contravenţionale în sumă de 60.200 de lei. Slt. Dragoş Claudiu Covaciu a afirmat că „Plutonul 1 Jandarmi Luduş îşi face datoria faţă de locuitorii oraşului conform misiunii pe care au primit-o prin Ordine şi regulamente militare”.

Ioan A. Borgovan

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.