Borboly Csaba, reclamat de liderul PSD Gheorgheni

borboly csabaPreşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a fost reclamat la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) de liderul PSD Gheorgheni, care îl acuză că distribuie fondurile judeţului pe criterii etnice.

În reclamaţia trimisă la CNCD se arată că Borboly Csaba a declarat, prin intermediul mai multor canale media, că fondurile Consiliului Judeţean Harghita sunt distribuite pe criterii etnice, fapt pe care preşedintele PSD Gheorgheni, Marius-Graţian Benchea, îl consideră discriminatoriu. Acesta precizează că localităţile româneşti primesc doar 13 la sută din bugetul judeţului, ceea ce este insuficient pentru dezvoltarea lor.
,,Consider discriminare acest fapt deoarece Consiliul Judeţean ar trebui să dea bani pe proiecte şi nu pe criterii etnice. Datorită acestor decizii frauduloase ale Consiliului Judeţean Harghita, localităţile populate de români primesc doar un total de 13% din întregul buget al Consiliului Judeţean, procent insuficient de mic pentru a se dezvolta fiecare comună în măsură egală. Solicit ca să declaraţi deciziile şi declaraţiile domnului preşedinte al Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba ca fiind discriminatorii la adresa locuitorilor români din Harghita”, se arată în reclamaţia semnată de Marius-Graţian Benchea.

Replica nu a întârziat

În replică, Borboly Csaba a precizat că denunţul este unul lipsit de conţinut şi susţine că politica de distribuire a fondurilor Consiliului Judeţean se bazează pe consensul tuturor consilierilor, ţine cont de mai multe aspecte şi până acum nu s-au înregistrat nici un fel de dispute.
,,Politica de distribuţie a fondurilor CJ Harghita este bazată pe consensul tuturor membrilor Consiliului Judeţean. În aceasta privinţă nu am avut dispute din anul 2000, de când sunt membru ca şi consilier judeţean, vicepreşedinte şi preşedinte al acestui for decizional. În cadrul acestei distribuţii de fonduri sunt luate în calcul multe aspecte, de exemplu în cazul fondurilor destinate cultelor, ponderea enoriaşilor, calculată strict pe baza ultimului recensământ”, a precizat Borboly Csaba, într-un comunicat.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.