Brișcaru, exclus din PSD, pierde și scaunul din CL

briscaruCornel Brișcaru, fost secretar executiv al PSD Mureș, a fost exclus de curând din organizația PSD Tîrgu-Mureș. Într-o comunicare publică făcută pe rețeaua de socializare Facebook, acesta anunță și motivele care stau la baza excluderii lui: „Astazi, mi s-a comunicat hotararea PSD Tirgu Mures de excludere a mea din partid. Principalele motive invocate, ce au stat la baza luarii deciziei au fost : initierea proiectului de hotarare privind Referendumului local pentru readucerea la Primaria municipiului Tirgu Mures a serviciilor publice de transport local, salubritate si parcari publice si propunerea inaintata, de modificare a textului Constitutiei Romaniei, referitoare la ocuparea de functii si demnitati publice de catre persoane care au doar cetatenia romana la momentul depuneri juramantului de credinta fata de Statul roman si cetatenii sai. Cu niciuna dintre aceste initiative conducerea PSD Tirgu Mures nu a fost de acord. Motivele neacceptarii sau reactiile la aceste initiative, din interiorul PSD sau din afara acestuia, au fost discutate la momentul lansarii lor in spatiul public si nu mai insist acum asupra lor. Astfel, ceea ce ieri parea doar o gluma sau un lucru imposibil, prin votul celor care astazi conduc PSD Tirgu Mures s-a realizat”. Cornel Brișcaru spune de asemenea că în spatele acestor decizii s-ar ascunde interesele PDL și UDMR.

Președintele PSD Tîrgu-Mureș Ștefan Someșan nu a putut fi contactat deocamdată pentru o reacție oficială la acest anunț.

Update:

În urma excluderii din PSD, președintele organizației municipale Ștefan Someșan, spune că nu vrea să facă prea multe declarații pentru că procedura de excludere este în lucru, întrucât decizia organizației municipale trebuie transmisă la centru, iar ea poate fi încă contestată. Totuși, Ștefan Someșan spune că totul a pornit de la o solicitare făcută de unul dintre vicepreședinți, care a ajuns în Biroul Executiv al PSD Tîrgu-Mureș: „Biroul Executiv a luat în discuție acea solicitare, scrisă repet, s-a supus la vot și cu un scor de 17 la 2 s-a aprobat excluderea. Asta din 19 voturi ale celor prezenți. El (n. red. Cornel Brișcaru) face o referire la un moment dat că s-ar fi luat această decizie în nu știu ce culise și așa mai departe. Eu îi spuneam și altui coleg de-al dumneavoastră, eu în prezent nici nu știu cine este președintele organizației municipale la PDL. Sincer vă spun! Pentru că n-am avut niciodată colaborări cu PDL și nici nu voi avea în actuala conjunctură în care USL este o construcție politică solidă, de viitor și care a câștigat încrederea electoratului”.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.