Bucătarii Casei Albe, în direct la Tg. Mureș

chefBucătarii de la Casa Albă vor transmite în direct, miercuri, prin cele nouă centre American Corner din România, o serie de reţete americane pentru pregătirea mesei pentru Ziua Recunoştinţei, în cadrul acţiunii Diplomatic Culinary Partnership, a anunţat luni, Monica Avram, directorul Bibliotecii Judeţene Mureş.

‘Diplomatic Culinary Partnership – vorbim despre o transmisiune directă de la Casa Albă, pentru prima dată se întâmplă lucrul acesta, şi în cadrul acestei transmisiuni sperăm să avem bucuria să vedem patru dintre bucătarii renumiţi ai SUA oferind sugestii pentru pregătirea mesei de Ziua Recunoştinţei. Asta este ideea de bază. Am fost întrebaţi de la Ambasadă dacă considerăm că este interesant, pentru că oricum transmisiunea va fi efectuată şi dacă vrem prin American Corner să intrăm în activitate. Şi am zis da, cu atât mai mult cu cât fiind în 14 noiembrie avem şi Zilele bibliotecii şi se transmite doar la cele 9 cornere din ţară. Deci suntem într-un fel privilegiaţi, nu pentru faptul că vorbim de americani, ci pentru simplul fapt că avem acces la Casa Albă, dacă stăm să ne gândim’, a declarat presei, luni, Monica Avram.

Potrivit directorului Bibliotecii Judeţene Mureş, în cadrul căreia funcţionează American Corner, ideea Ambasadei SUA la Bucureşti este una excelentă, deoarece ‘ei se deschid într-un fel, arată că accesul la Casa Albă e liber, e deschis şi este într-un fel o curiozitate pentru noi ce se întâmplă şi ce sugestii primim de Ziua Recunoştinţei’.

Ziua Recunoştinţei – care datează din 1621, fiind un semn al recunoştinţei faţă de recolta bogată obţinută în condiţii climaterice dure – este sărbătorită anual în a patra zi de joi din luna noiembrie.

Monica Avram a spus că această transmisiune de la Casa Albă coincide cu Zilele Bibliotecii Judeţene Mureş ‘Philobiblon Mureşean’, care se derulează în perioada 12-17 noiembrie şi în cadrul cărora figurează şi alte activităţi. AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.