Bugetul 2012: Votat!

Municipiul Reghin are stabilit şi aprobat bugetul pe anul 2012 după ce membrii Consiliului Local au fost convocaţi pentru vineri în şedinţă ordinară. Primarul ing. Nagy András a avansat data şedinţei ordinare şi a mutat-o din obişnuita ultimă zi de joi a lunii, în a doua de vineri a lui februarie.

Ordinea de zi a cuprins mai multe proiecte de hotărâre privitoare la bani. Primul a fost cel referitor la bugetul local şi contul de execuţie al bugetului de venituri şi cheltuieli al Primăriei municipiului Reghin pe anul 2011.

Piste de bicicliști

În plen s-a supus la vot şi proiectul de hotărâre privind aprobarea utilizării în anul 2012 a excedentului total rezultat la încheierea exerciţiului bugetar al anului trecut. Nu în ultimul rând, s-a pus pe tapet proiectul de hotărâre privind aprobarea contractării unei finanţări rambursabile în vederea realizării unor obiective de investiţii de interes local. Concret, după cum se arată în raportul de specialitate ,,…A fost aprobată contractarea unei finanţări rambursabile în valoare de 15.195.000 lei pentru realizarea unor investiţii publice de interes local. În urma procedurilor de achiziţie publică valorile contractate sunt mai mici decât valorile estimate”. Aşa se face că Primăria a solicitat Consiliului Local introducerea pe lista investiţiilor suportate din credit şi cofinanţarea de 244.000 de lei pentru obiectivul de investiţii ,,Piste de biciclişti în municipiul Reghin”, fapt care s-a şi realizat.

De fapt, toate aceste puncte de pe ordinea de zi au fost necesare pentru a pregăti supunerea la vot a Proiectului de hotărâre privind aprobarea bugetului general al municipiului Reghin pe anul 2012.
,,Terenul” a fost pregătit încă de la dezbaterea publică care s-a desfășurat la începutul săptămânii trecute, la care au participat 6 consilieri locali. Aceștia au cerut diferite lămuriri şi au venit chiar cu propuneri concrete de modificare a unor aliniate din proiectul de buget. Cu toate acestea, în plenul şedinţei ordinare n-au lipsit interpelările şi expunerile de păreri din partea membrilor de Consiliu. În final, proiectul de hotărâre a trecut de votul aleşilor locali.

Obiective

La finalul şedinţei primarul ing. Nagy András a declarat că acest buget are ca obiectiv păstrarea la nivelul anului trecut a sumelor destinate instituţiilor publice pentru asigurarea continuităţii activităţii, dar şi pentru continuarea proiectelor de investiţii începute anul trecut. ,,De asemenea este importantă şi asigurarea cheltuielilor salariale pentru Primărie”, a adăugat edilul-şef.

Priorități

Reprezentantul comisiei pe probleme economice din cadrul Consiliului Local, Ászálos Gávril a explicat că la acest buget a contribuit atragerea de fonduri guvernamentale şi europene, precum şi creditul contractat. ,,Prioritar în acest moment este asigurarea funcţionalităţii instituţiilor subordonate, iar în ceea ce priveşte sumele atrase la buget cu scopul de investiţii vor face ca la finalul anului să vedem o schimbare majoră a Reghinului”, a concluzionat Ászálos.

Emeșe Ardelean

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.