fbpx

Buletine de vot din Ungaria aruncate în Livezeni

Miercuri au fost descoperite în saci mai multe buletine de vot pentru alegerile din Ungaria, în zona Livezeni. Acestea erau aruncate pe un teren unde se aflau depozitate și alte deșeuri din construcții. O parte dintre buletinele de vot erau parțial arse.

Vă reamintim că cetățenii maghiari care s-au înscris până la data de 9 martie 2022, pot vota prin corespondență la alegerile din Ungaria ce vor desfășura în data de 3 aprilie.

Politia a ajuns la fata locului joi dimineata.

Sesizarea inițială a fost făcută de un localnic către un jurnalist mureșean care a alertat Poliția precum și colegii din presă.

Punctul de vedere al IPJ MUREȘ

La data de 31 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Târgu Mureș s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, pe un teren viran de pe raza localității Livezeni, au fost găsite mai multe plicuri desigilate și buletine de vot.

Acestea au fost ridicate de către polițiști, în vederea clarificării cu exatitate a situației de fapt și luarea măsurilor legale ce se impun.

Punctul.ro a adresat Poliției următoarele întrebări la care se așteaptă răspuns:

  1. Dacă buletinele de vot erau cu vot valabil exprimat sau nu
  2. Dacă conțineau toată documentația privind votul sau erau seturi incomplete de documente
  3. Dacă se pot identifica persoanele ale căror documente au fost aruncate acolo la Livezeni … chiar dacă nu puteți da date personale puteți sa dați măcar localitatea de proveniență, dacă sunt persoane fără nicio legatură aparent între ele sau sunt un grup / familie / etc

UDMR a reacţionat la incident pe pagina de socializare a uniunii.

“UDMR condamnă acuzaţiile care sugerează că ar fi vorba de o fraudă electorală. De asemenea, considerăm inacceptabilă şi nefondată cererea partidelor de opoziţie din Ungaria de a anula toate voturile exprimate în afara Ungariei. Imaginile confirmă clar că este vorba de o provocare organizată, al cărei scop este discreditarea voturilor de peste hotare. Oricine s-ar afla în spatele provocării, el încearcă să manipuleze opinia publică în modul cel mai josnic. Respingem cu cea mai mare fermitate această manipulare!” – scrie în comunicatul UDMR.

Comentează cu Facebook
Punctul

FREE
VIEW