Burse de cercetare de 36.000 de euro

bereConducerea Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, începerea perioadei de depunere a aplicaţiilor pentru cea de-a doua ediţie a burselor de cercetare, în valoare de 36.000 de euro destinaţi finanţării proiectelor de cercetare pe tema efectelor consumului moderat de bere asupra sănătăţii.

Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie, dr. Corina-Aurelia Zugravu, a arătat că aplicaţiile se pot depune până pe 31 ianuarie 2013, iar evaluarea proiectelor se va face până la finalul lunii februarie 2013.

‘Sunt încântată că putem anunţa a doua serie de burse de cercetare pe care o acordăm. Am pornit la drum în speranţa că vom aduce în atenţia cercetătorilor români o temă interesantă de studiu – efectele consumului moderat de bere asupra organismului uman, acordându-le, totodată, şansa de a-şi pune în practică cunoştinţele teoretice. Aşteptăm cu interes noile proiecte, primele constituind o surpriză foarte plăcută, şi sper ca de la an la an să avem din ce în ce mai multe înscrieri interesante’, a arătat Corina-Aurelia Zugravu.

Proiectul a fost lansat oficial în luna martie 2012 şi are ca obiectiv principal investigarea efectelor consumului moderat de bere asupra organismului uman, prin derularea de studii ştiinţifice şi diseminarea informaţiilor în rândul comunităţii medicale şi a publicului larg.

Potrivit iniţiatorilor, bursele de cercetare sunt adresate studenţilor din anii terminali de la orice specializare de natură ştiinţifică, masteranzi, doctoranzi sau post-doctoranzi, principala condiţie fiind ca aceştia să aparţină unor centre de învăţământ superior sau centre de cercetare din România.

‘Studenţii la medicină pot aplica începând cu anul patru. Fiecare aplicant trebuie să beneficieze de un coordonator de proiect care să aparţină unei instituţii de învăţământ superior sau centru de cercetare din România şi care să fie cel puţin asistent universitar sau cercetător ştiinţific’, au mai spus iniţiatorii.

Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie îşi propune să acorde burse de cercetare, iniţiativa acestui proiect pornind de la dorinţa membrilor fondatori de a le oferi o bază materială cercetătorilor talentaţi care nu dispun de fondurile necesare.

Iniţiativa înfiinţării Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie aparţine unor reprezentanţi ai mediilor universitare, medicale şi de cercetare din România, printre aceştia numărându-se dr. Corina – Aurelia Zugravu, lector universitar în cadrul UMF ‘Dr. Carol Davila’, dr. Alin Popescu, medic primar în medicină sportivă şi consultant în probleme de nutriţie, şi dr. Mihaela Begea, doctor în ştiinţe Inginereşti.AGERPRES/

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.