Burse de studiu pentru tineri din sistemul de protecţie a copilului şi cu probleme sociale

În cadrul unui proiect comun al Fundaţiei Buckner şi Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mureş, “Bursa între Motivaţie şi performanţă”, 27 de tineri din Târgu Mureş şi Târnăveni au beneficiat de sprijin material pentru a-şi continua studiile, iar alţii pentru a-şi plăti cursuri de calificare în urma cărora şi-au găsi locuri de muncă.

Reprezentantul Fundaţiei Buckner, Dacian Moldovan, a precizat că fiecare dintre cei 27 de tineri a primit lunar câte 100 de lei, a fost îndrumat şi încurajat în funcţie de ceea ce îşi doreşte fiecare, de aptitudini, abilităţi şi de ce nevoi întâmpină.

“Bursa a avut 27 de beneficiari, 20 de la Direcţia Generală de Asistenţă şi Protecţia Copilului Mureş, iar 7 sunt din judeţ – 2 de la Liceul de Artă şi 5 sunt din Târnăveni. Sunt copii din familii cu probleme sociale, copii care locuiesc acasă, care nu au nicio măsură de protecţie social, datorită faptului că familia este sub nivelul economic în care să-i poată ajuta să se poată dezvolta într-un mod armonios – sunt copii foarte dotaţi”, a spus Moldovan.

Directorul DGASPC Mureş, Elida Deak, a arătat că unii dintre bursieri au optat pentru cursuri de calificare, în meseriile de ospătar, bucătar, manichiurist, coafură, iar alţii au optat pentru a avea o bicicletă sau un laptop.

Pe de altă parte am avut tineri care au optat pentru meditaţii, iar alţi tineri au optat pentru activităţi sportive pe care doreau să le desfăşoare şi ştim că toate acestea presupun anumite costuri’, a arătat Elida Deak.

Din cei 27 de tineri 8 s-au înscris la cursuri de calificare, unul a absolvit cursul de bucătari, patru pe cel de ospătar, unul pe cel de coafură, altul pe cel de manichiură, ar unul a optat pentru ospătar-vânzător.

Bursele acordate în anul 2016 au totalizat suma de 16.263,70 lei şi au contribuit atât la împlinirea unor visuri, cât şi la îmbunătăţirea performanţelor şcolare sau calificarea într-o meserie. Bursele au fost acoperite în proporţie de 80% cu sprijinul partenerului Fundaţiei Buckner, “Another Child Foundation” din SUA. AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.