Căbănuțele din Weekend, redevențe 30 de lei/mp/ an

Posesorii căbănuțelor din Complexul de Agrement și Sport Mureșul (mai cunoscut sub numele de Weekend) din Târgu Mureș plătesc redevențe de 6,40 de euro – aproximativ 30 de lei – pe metrul pătrat pe an administrației acestuia, pentru concesionarea directă. Între ei se numără figuri publice cunoscute, precum fostul director economic al Primăriei municipiului, Kiss Imola, fostul consilier local târgumureșean UDMR Benedek Istvan și fostul consilier județean, ex-președinte PRM Mureș, în prezent membru PMP Amza Constantin Mărgărit. Potrivit expunerilor de motive din mai multe proiecte de hotărâre, aflate pe site-ul instituției, Kiss Imola are de plătit aproape 105 euro pe an pentru o căbănuță de 32 de metri pătrați, Benedek Istvan – peste 340 pentru una de 53,3 metri pătrați, iar Amza – fix 256 pentru una cu o suprafață de 40 de metri pătrați.

“Concesionarea se face acelor persoane care au avut convenții încheiate cu ACASM la începutul anului 2019 și care au construit imobile pe terenul din incinta complexului, pe baza autorizațiilor emise cu ani în urmă de municipalitate. Există o hotărâre de consiliu, nr. 28 din 28 februarie 2019, unde găsiți detalii, inclusiv redevențele. Persoanele care apar pe site-ul instituției au avut și până acum contracte de concesiune, care au ajuns însă la termen, iar Primăria are obligația de a încheia din nou contracte cu proprietarii construcțiilor actuale”, au precizat reprezentanții Primăriei Târgu Mureș – Serviciul Relații Interne și Internaționale, la solicitarea Punctul și Radio Son.

Potrivit HCL 28, în 28 februarie 2019, aleșii locali au votat concesionarea directă, pentru o perioadă de 5 ani, a terenurilor ocupate cu construcţii în Târgu Mureș – Complexul de Agrement și Sport „Mureșul”, str. Plutelor nr. 2, la cerere, pentru următoarele categorii: beneficiarii care au avut contract de concesiune încheiat pe o perioadă de 10 ani, cu/fără prelungirea acestuia cu încă 5 ani, care au ajuns la termen, prin încheierea de contracte noi de concesiune; în cazul construcţiilor existente, care la data prezentei hotărâri nu sunt concesionate, dar care au convenție de folosire a terenului la data de 31.12.2018. Redevențele aprobate sunt în cuantum de 26 de euro pe metrul pătrat pe an pentru persoanele fizice și juridice ce desfășoară acolo activitate de alimentație publică, de 7,50 de euro pentru cele care prestează servicii culturale, sportive sau de agrement și respectiv de 6,40 de euro pentru cabană de odihnă. (E.G.)

Comentează cu Facebook