Cadou inedit al preșcolarilor pentru bunicii lor

Săptămâna trecută, preșcolarii din grupa mare (Grupa Albinuțelor) de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 6 din Tîrgu Mureș (str. Mărăști), s-au implicat într-un proiect inedit, alături de educatoarele lor, Lidia Roșu și Emanuela Mărginean: fiecare a confecționat câte un ziar dedicat bunicilor (proiect cu atât mai potrivit cu cât la 1 octombrie s-a sărbătorit Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice).

Ideea…

…ziarului a venit chiar din partea uneia dintre fetițele din grupa mare, iar proiectul a fost integrat în tema săptămânală „Familia mea”. Astfel, fiecare copil, alături de părinți și sub îndrumarea doamnelor educatoare, a realizat câte un ziar format din cinci pagini, după următoarea structură: pe prima pagină au fost scrise gândurile copiilor către bunici; pe pagina a doua copiii au lipit o fotografie cu familia, dar fără bunici și, de asemenea, au fost notate gândurile familiei pentru bunici; pe pagina a treia și a patra au fost lipite câte o fotografie cu nepoții și bunicii, iar sub fotografii au fost scrise gândurile copiilor despre întâlnirea copiilor cu bunicii reprezentată în fotografie; pe ultima pagină copiii au pictat portretul bunicului.

Copiii, mândri de ziarul lor

„Proiectul acesta l-am făcut la propunerea unei fetițe din grupă. Ne-am gândit să realizeze copiii acasă împreună cu părinții un ziar în care copiii să scrie gândurile lor către bunici. Având în vedere că pe 1 octombrie a fost Ziua internațională a bunicilor, am putut să facem o legătură cu acest eveniment. De Ziua Educației copiii și-au prezentat proiectele la grădiniță, iar apoi urmează ca fiecare copil să ofere cadou bunicilor acest ziar. M-a impresionat modul în care fiecare copil și-a prezentat proiectul, mulți dintre ei îl țineau în mână și vorbeau ca și cum ar fi citit din ziar”, a precizat doamna educatoare Lidia Roșu.

„Copiii au fost foarte încântați și mândri de ziarul realizat. L-au prezentat cu emoție, cu bucurie, erau entuziasmați de ce au reușit să realizeze… Cred că și bunicii vor fi foarte încântați. Oricum, copiii au scris lucruri emoționante în ziar. În plus, l-au pictat frumos și au folosit diferite metode de prindere a foilor în format ziar: unii au capsat, alții au lipit…”, a menționat doamna educatoare Emanuela Mărginean.

Desigur, din pozele alăturate vă puteți face o idee despre eforturile și emoțiile depuse pe hârtie de tinerii ziariști de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 6 din Tîrgu Mureș, grădiniță coordonată de director Raluca Matei.

Titi Dălălău

Comentează cu Facebook