fbpx

Campania EUROMELANOMA DAY

Spitalul Clinic Județean Mureș, în parteneriat cu Societatea Română de Dermatologie derulează în perioada mai-august 2022 în Târgu Mureș la Clinica de Dermatologie str. Gheorghe Doja nr.12 campania de depistare precoce a cancerului de piele, educare și informare: EUROMELANOMA DAY.

Asistăm la o creștere alarmantă a incidenței cazurilor de tumori cutanate maligne în populație. Acest fapt se datorează expunerii prelungite a populației la factorii cancerigeni, lipsei de informare și educație a populației si lipsei unui program național de screening al cancerelor cutanate în general și, a melanomului, în special. De asemenea, lipsa simptomatologiei subiective în formele incipiente de boală determină o prezentare tardivă a pacienților la medicul specialist.

Consultațiile constau în: semnarea unui consimțământ informat, efectuarea anamnezei, completarea unui chestionar examenul clinic al întregului tegument, examen dermatoscopic al leziunilor cutanate, elaborarea unui program de monitorizare, eliberarea unei scrisori medicale către medicul de familie cu planul de monitorizare sau intervenție, în baza căruia medicul de familie va elibera bilete de trimitere și medicul specialist. Pentru eliberarea prescripțiilor medicale în vederea tratării altor afecțiuni cutanate, pacientul are nevoie de un bilet de trimitere de la medicul de familie.

Programul consultațiilor la Clinica de Dermatologie:

Luni 12:00-14:00

Marți 12:00-14:00

Miercuri 12:00-14:00

Joi 14:00-16:00

Vineri 12:00-14:00

Consultațiile se efectuează doar pe bază de programare (zilnic 08:00-15:00) la numărul de telefon 0365882534 pentru programul de Cancer cutanat.

Comentează cu Facebook
Punctul

FREE
VIEW