Campania împotriva violenței la colegiul T.Săvulescu

cof

Campania „nasturilor” împotriva violenţei continuă, sub sloganul „CU VIOLENŢA PIERZI MEREU!”, cu îndemnul pentru fiecare dintre noi de a medita la costurile violenţei, atât pentru fiecare dintre noi, cât şi pentru familie sau societate.

Nasturele antiviolenţă a ajuns şi la Colegiul Agricol “Traian Săvulescu” Tg. Mureş.

Cu peste 60 de elevi din clasele IX-X, coordonaţi de prof. Viorel Socol şi Diana Cozma Matei, am încercat să stabilim ce putem face pentru a nu ajunge în situaţii dramatice, cum putem ajuta, cât de important este să oferim, dar să şi pretindem respect!

Cât ne costă violenţa? Care sunt primele comportamente într-o relaţie, încă de la această vârstă, care trebuie să ne ridice semne de întrebare? Care este scopul acestor activităţi, al campaniilor de informare şi sensibilizare a comunităţii? Ce putem face fiecare? Sunt câteva dintre întrebările care au primit răspuns la această întâlnire, moderată de comisar şef Gabriela Pîncă şi psiholog Elena Micheu (Centrul de Prevenire, Monitorizare şi Combatere a Violenţei în Familie Tg Mureş).

După ambele activităţi, am extras cel puţin o concluzie: “Violenţa în familie nu este doar problema celor implicaţi direct, pentru că NE AFECTEAZĂ PE TOŢI!”. Mulţumim pentru o activitate dinamică!

Vă reamintim….
La nivel internaţional, în fiecare an în perioada 25 noiembrie – 10 decembrie, se desfăşoară Campania celor 16 zile de activism împotriva violenţei, ce are ca scop creşterea gradului de conştientizare asupra formelor de manifestare a violenţei ca o încălcare a drepturilor omului.
Ştim cu toţii că violenţa dezbină, destramă familii, distruge vieţi. De aceea, am ales NASTURELE ca şi simbol al campaniei încă din anul 2014. Aşa cum nasturii ţin lucrurile împreună, aşa fiecare dintre noi poate fi <> pentru relaţiile cu cei din jurul său. Toţi cei ce se alătură campaniei vor purta în cele 16 zile de activism împotriva violenţei, un NASTURE, distinct, altul decât al hainelor, pentru a exprima apartenenţa la mişcarea împotriva violenţei.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.