Campania “Şanse pentru educaţie”

646x404

Uniunea Naţională a Studenţilor din România(UNSR) prin Liga Studenților din Universitatea „Petru Maior” din Tîrgu Mureș iniţiază Campania ,,ȘANSE PENTRU EDUCAȚIE “, o campanie ce vrea să semnaleze lipsa unui buget acoperitor pentru nevoile sistemului de educaţie.
Campania se va desfășura începând cu data de 7.11.2016 până la 11.11.2016. În această perioadă studenții membri ai asociațiilor din cadrul Uniunii Naționale a Studenților din România vor desfășura campania parcurgând câteva etape. O primă etapă este reprezentată de promovarea offline ce are ca scop informarea celorlalți studenți privind inițiativa noastră, etapă în care se va merge prin sălile de curs, prin căminele universității unde se vor împărți materialele de promovare ale acestei campanii. A doua etapă o reprezintă promovarea online, iar ea se realizează prin intermediul unor aplicații pe rețelele de socializare, unde studenții își pot expirma dorința de a susține o creștere bugetară progresivă.
În contextul acumulărilor și diversificării pieței educaționale europene și globale, UNSR sprijină iniţiativa Consiliului Naţional al Rectorilor din România, care își asumă necesitatea creșterii performanței și competitivității sistemului național de învățământ superior și de cercetare științifică. Acest lucru se va realiza prin existenţa unor creșteri bugetare anuale succesive de 13%, care până în anul 2020 vor genera un procent de 6% din PIB acesta fiind alocat ulterior educației. În mod similar, aceeași creștere succesivă anuală de 35% alocată cercetării, care în anul 2020 va atinge un procent de 1% din PIB – fonduri publice. Așadar, o astfel de măsură ar aduce pentru anul 2017 un procent de 4,2% din PIB pentru educație și 0,42% din PIB pentru cercetare.
Începând cu această campanie, Uniunea Națională a Studenților din Romania își dorește să ridice un semnal de alarmă și să atenționeze decindeții de lipsa măsurilor financiare existente în domeniul educației. Dorim ca în realizarea bugetului pe anul 2016/2017 vocea studenților să fie ascultată și să reușim să ne atingem scopul și anume – o creștere succesivă a bugetului educației până în 2020 la 6%.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.