Campanie de prevenire a furturilor din buzunare pe mijloacele de transport în comun, pe fondul creşterii infracţiunilor de acest gen

Primăria Târgu Mureş şi Direcţia Poliţia Locală au demarat, marţi, o amplă acţiune de prevenire a furturilor din buzunare şi de bunuri personale, în staţiile de autobuz şi în mijloacele de transport în comun, în contextul în care, săptămânal, se semnalează cel puţin două-trei cazuri de acest gen.

‘Direcţia Poliţia Locală a iniţiat o serie de acţiuni preventive şi de informare cu privire la hoţii de buzunare care se manifestă pe mijloacele de transport în comun şi în staţiile de autobuz. În acest sens, am distribuit peste 1200 de pliante în toate mijloacele de transport în comun şi, de asemenea, pe toate liniile de autobuz. Astăzi şi în zilele următoare vor fi patrule în uniformă şi civile, care vor acţiona pentru prevenirea acestor furturi dar şi pentru suprinderea în flagrant a celor care încalcă legea şi predarea lor către poliţia naţională pentru continuarea cercetărilor. Angajaţii Dispeceratului 112 au fost instruiţi să supravegheze cu prioritate staţiile de autobuz şi, prin intermediul staţiilor de emisie-recepţie, să anunţe de urgenţă cele mai apropiate patrule. Furtul este infracţiune şi nu e în competenţa Poliţiei Locale aşa că nu avem o statistică, însă săptămânal avem 2-3 apeluri care ne semnalează astfel de fapte’, a declarat şeful Poliţiei Locale Târgu Mureş, Valentin – Constantin Bretfelean.

Acesta a spus că şi Poliţia Română se confruntă cu o problemă legată de hoţii de buzunare, întrucât poliţiştii acţionează pentru a-i prinde, a le documenta activitatea infracţională, însă întrucât se consideră că faptele nu prezintă un pericol social grav, nu sunt arestaţi preventiv, cercetarea se continuă cu aceştia în stare de libertate, timp în care comit şi alte fapte.

Directorul executiv al Poliţiei Locale Târgu Mureş a subliniat că pliantele care au fost distribuite pe mijloacele de transport în comun au fost tipărite din fondurile Asociaţiei Poliţiştilor Locali Mureşeni.

Consilierul primarului din Târgu Mureş, Claudiu Maior, a făcut marţi un apel la târgumureşeni să fie atenţi la bunuri şi să semnaleze orice faptă care contravine legii şi bunei convieţuiri şi şi-a exprimat convingerea că, prin prezenţa poliţiştilor în civil pe mijloacele de transport în comun, hoţii de buzunare vor fi descurajaţi.

Campania va dura cel puţin 45 de zile.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.