Care este cel mai mare salariu al unui medic primar la spitalul Clinic Judeţean Mureş

Un medic primar din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a ajuns să câştige 11.600 de lei net în luna aprilie, dublu faţă de luna februarie, când avea puţin sub 6.000 de lei. Şi la asistentele medicale se vede o creştere la salariu de 40% în perioada menţionată, până la 4.700 de lei net, după cum reiese din calculele ZF pe baza datelor furnizate de reprezentanţii spitalului din Sibiu.

Cel mai mare salariu în luna aprilie în spitalul Clinic Judeţean din Mureş a fost de 16.600 de lei net pentru un medic primar, iar cel mai mic salariu a fost de 2.500 lei net pentru un asistent medical debutant, potrivit datelor publicate pe site-ul spitalului.
În Spitalul Judeţean Mureş, prin com­pa­raţie, dacă în luna ianuarie existau zece salarii de peste 10.000 de lei net, în luna aprilie erau 64 de salarii nete de peste 10.000 de lei lunar, potrivit analizei ZF.

Medicii primari sunt cei care au cele mai mari salarii, după cum reiese din informaţiile de pe site-ul spitalului. Venitul mediu net al tu­turor celor 2.300 de angajaţi care lucrează la Spi­talul Clinic Judeţean Mureş a fost de 3.700 de lei în aprilie 2018, în creştere cu 32% faţă de luna ianuarie, când a fost de 2.800 lei net, potrivit calculelor ZF pe baza datelor publicate de spital pe site-ul propriu.

Salariul mediu net pe economie în judeţul Mureş în 2017 a fost de 2.128 lei pe lună, în judeţul Sibiu a fost de 2.468 lei pe lună, iar în Suceava de 1.833 de lei, potrivit Institutului Naţional de Statistică.

ZF a scris recent şi despre creşterile salariilor medicilor rezidenţi din spitalul Clinic Judeţean Mureş, calculele arătând o dublare a salariilor nete ale medicilor rezidenţi. Dacă în ianuarie un medic rezident câştiga în medie 2.300 de lei net, în aprilie, venitul a crescut la peste 4.400 de lei net, arată datele publice. Media veniturilor a fost calculată aritmetic, raportat la numărul de medici rezidenţi din spitalul Mureş.

Citeşte mai multe AICI.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.