Căruţele în trafic în vizorul Poliţiei Locale

În perioada 01 – 13.02.2019, Direcţia Poliţia Locală Târgu Mureş şi-a continuat activitatea.
Astfel, pe linie de ordine publică şi siguranţă rutieră poliţiştii locali au întreprins misiuni pentru descurajarea şi prevenirea faptelor antisociale, fiind constatate 16 cazuri de tulburare a ordinii şi liniştii publice ale concetăţenilor, a căror instrumentare a presupus luarea măsurilor legale sancţionatorii necesare restabilirii normelor de convieţuire socială, respectiv aplicarea unor sancţiuni contravenţionale cu amenzi cuprinse între 200 şi 1.000 lei.

CERŞETORIE
Agenţii Poliţiei Locale au surprins, în intervalul de timp menţionat, un număr de 38 persoane care apelau la mila publică în proximitatea pieţelor, parcurilor, magazinelor alimentare, precum şi în zona centrală. Adulţii surprinşi în această ipostază au fost sancţionaţi contravenţional, iar în cazul minorilor acţiunile s-au îndreptat împotriva ocrotitorilor legali.

PERSOANE FĂRĂ ADĂPOST
Patrulele mobile ale Poliţiei Locale au intensificat căutările în cartiere, în special pe timpul nopţii, în vederea depistării cetăţenilor fără adăpost, măsuri care au avut ca rezultat identificarea şi transportarea la azilul de noapte al municipalităţii a 12 persoane care aveau nevoie urgentă de îngrijire.
Rugăm pe această cale târgumureşenii ca, în cazul în care observă astfel de situaţii, să ne contacteze la telefon 0265/250760, sau prin intermediul Dispeceratului Integrat de Urgenţă „112”, apel gratuit, pentru a putea interveni operativ.

MURDĂRIREA CAROSABILULUI
O patrulă a Poliţiei Locale l-a depistat, în data de 07.02.2019, pe numitul S.I., domiciliat în municipiul Târgu Mureş, murdărind carosabilul pe str. Livezeni, cu noroi provenit de pe roţile autospecialei pe care o conducea. Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional cu suma de 500 lei şi determinat să ia măsurile necesare în vederea aducerii carosabilului la starea de curăţenie iniţială.

DEPOZITARE ILEGALĂ DE MOLOZ
Patrula mobilă a Poliţiei Locale a surprins-o, în data de 10.02.2019, pe numita O.R.G., domiciliată pe str. Gheorghe Doja, nr. 40, în timp ce depozita 21 saci cu moloz pe domeniul public, în zona străzii Liviu Rebreanu. Cea în cauză a fost sancţionată contravenţional, în conformitate cu prevederile HCL nr. 20/2008, art. 8, fiind somată, totodată, să ridice sacii respectivi şi să aducă terenul la starea de curăţenie iniţială.
Reiterăm pe această cale obligativitatea persoanelor fizice sau juridice de a respecta prevederile HCL nr. 20/2008, cap. II, art. 6, referitoare la modalitatea de depozitare şi transport a deşeurilor provenite din lucrări de construcţii, care se realizează în baza unei comenzi către agentul economic abilitat cu lucrări de salubrizare.

CĂRUŢE ÎN TRAFIC
La data de 10.02.2019, numitul M.M., domiciliat în Târgu Mureş, str. Valea Rece, a fost sancţionat contravenţional cu suma de 1.305 lei, conform prevederilor OUG nr. 195/2002, art. 71, deoarece a fost surprins pe str. Călăraşilor, în zona podului Mureş, conducând un vehicul cu tracţiune animală, încălcând prevederile actului normativ susmenţionat.
O măsură similară de sancţionare a fost luată împotriva numitului Cs.I., cu domiciliul în cartierul Valea Rece din municipiul Târgu Mureş, care în data de 13.02.2019 circula cu vehiculul cu tracţiune animală pe un sector de drum unde este interzis accesul acestor utilaje, respectiv B-dul Pandurilor.

DOCUMENTE GĂSITE ŞI 
ÎNMÂNATE PROPRIETARILOR
Patrulele pedestre ale Poliţiei Locale, aflate în misiune pe sectoarele de drum repartizate, au găsit, în perioada analizată, două portmonee conţinând mai multe documente de identificare care au fost pierdute de concetăţeni. Astfel, în data de 01.02.2019 a fost găsit un portmoneu de culoare neagră, în zona Pieţei de Zi Cuza Vodă. Acesta a fost predat pe bază de proces-verbal proprietarului, în persoana numitului S.A., domiciliat în Sângeorgiu de Mureş.
În data de 11.02.2019, numitului Sz.T., cu domiciliul în Târgu Mureş, i-a fost înmânat portmoneul conţinând documente personale şi mai multe carduri bancare, găsite în zona centrală, în faţa unui restaurant.

Comentează cu Facebook