Cât de importante sunt manechinele de croitorie și mașina de cusut într-un atelier?

Pentru a obține articole vestimentare reușite, în activitatea de croitorie – indiferent că aceasta de desfășoară într-o fabrică sau într-un mic atelier de familie – este nevoie de mașini de cusut profesionale și de o gamă variată de accesorii, printre care un loc special îl ocupă tiparele și manechinele de croitorie.  

De data aceasta, vom vorbi despre utilitatea manechinelor de croitorie și despre cât este de important să folosești o mașină de cusut performantă, dacă vrei să ai rezultate excelente, fără un efort supraomenesc și într-un timp scurt. 

Manechinele de croitorie fac munca mai ușoară

Cei care lucrează în domeniul confecțiilor și textilelor știu căbinecunoscutele manechine de croitorie sunt o prezență obligatorie în orice atelier sau fabrică de croitorie, având în vedere rolul foarte important pe care îl au: sunt folosite pentru a măsura și ajusta articolele vestimentare în funcție de caracteristicile fizice ale destinatarilor. În lipsa acestor instrumente, munca depusă ar fi mult mai dificilă, iar forma finală a hainelor ar avea mult de suferit la capitolele simetrie și dimensiuni.

Să ne gândim cum ar fi să lucrezi la un produs deosebit, așa cum este o rochie de mireasă, și să nu dispui de un bust de croitorie adecvat, pe care să o așezi pentru a o modifica potrivit cerințelor clientei.

Punând articolul vestimentar pe un manechin de croitorie, vei observa imediat dacă există defecte care trebuie remediate, dacă este nevoie să faci ajustări, să aplici anumite accesorii decorative sau să renunți la o parte dintre ele.

La fel, dacă ai în lucru un top cu umeri supradimensionați și vrei să îi faci o probă,  cel mai potrivit suport pe care poți pune această haină este un bust de manechin.  Așadar, utilitatea unor astfel de accesorii în activitatea de croitorie este cât se poate de evidentă, așa că nu-ți rămâne decât să te hotărăști dacă vei folosi manechine fixe sau reglabile. Bineînțeles că un manechin de croitorie reglabil îți oferă mai multe avantaje decât unul standard. Mai exact, este prevăzut în partea superioară cu un buton de reglare universal, ce îți permite să ajustezi proporțional gâtul, talia, bustul și șoldurile în funcție de mărimea selectată pe scala de reglaj, și este susținut de un picior metalic, de asemenea reglabil. În plus, anumite modele dispun chiar și de un reglaj separat pentru mărirea și poziționarea bustului și sunt îmbrăcate în huse 100% din bumbac elastic.

Mașina de cusut este piesa principală într-un atelier de croitorie

Cu o mașină de cusut profesională, prevăzută cu funcții multiple, un croitor poate pune în practică cele mai interesante și creative articole vestimentare. Fiind elementul cel mai important al unui atelier de croitorie, mașina de cusut trebuie aleasă cu maximum de atenție. Care ar fi mai potrivite pentru atelierul tău: mașinile de cusut mecanice, mai simple și mai accesibile ca preț, sau mașinile de cusut electrice de ultimă generație, la prețuri pe măsura dotărilor?

Pentru performanță și rapiditate, te sfătuim să mergi pe varianta a doua. Asta nu înseamnă însă că o mașină de cusut ieftină nu poate fi versatilă și eficientă. Ca recomandare, îți prezentăm un model care oferă un raport calitate/preț foarte bun, distribuit de Bro Rom, unul dintre cele mai vechi și importante nume în domeniul croitoriei din România.

Mașina de cusut Brother Innov-Is A16 este un model profesional, din noua generație de mașini computerizate, ușor de utilizat. Printre dotările sale moderne, aceasta dispune de ecran LED, ce permite urmărirea cusăturii, de sistem semiautomat de înfilare în ac, glisieră, ce oferă posibilitatea de a modifica viteza de coasere chiar și în timpul funcționării, precum și de blat de lucru cu masă detașabilă. O poți achiziționa la un preț de până în 1.200 lei. Mai multe detalii despre acest model de mașină de cusut și despre multe alte mașini și accesorii profesionale găsești pe site-ul celor de la Bro Rom, cusutsibrodat.ro.

Comentează cu Facebook