Cazurile de diabet zaharat sunt în creştere, în special în rândul femeilor

diabet

Spitalul Clinic Judeţean (SCJ) Mureş a anunţat, luni, de Ziua Mondială de Luptă Împotriva Diabetului, că în judeţul Mureş cazurile de diabet au crescut considerabil în acest an de la 732, la sfârşitul anului trecut, la 925 doar în primele 9 luni ale acestui an, în special în rândul femeilor.

‘În evidenţele Cabinetului de Diabet Zaharat, Nutriţie şi Boli Metabolice din cadrul SCJ Mureş, în primele 9 luni ale anului 2016 numărul de persoane cu diabet zaharat luate în evidenţă a crescut de la 732 (la finalul anului 2015) la 925 (la finalul trimestrului III 2016). Din numărul acestor persoane, 58,7% provin din mediul rural, iar 55,3% sunt femei. În ceea ce priveşte grupele de vârstă, din numărul total de 925 de persoane înregistrate, 64% au vârsta cuprinsă între 15-64 de ani’, precizează un comunicat de presă al SCJ Mureş.

Managerul SCJ Mureş, dr. Dan Sîmpălean, a arătat că diabetul este o ameninţare permanentă la adresa sănătăţii şi trebuie conştientizat, iar primul pas este adoptarea unei diete sănătoase şi activitatea fizică.

‘Este necesar să conştientizăm că un pas important spre prevenirea sau întârzierea diabetului de tip 2 trebuie făcut chiar de noi înşine. Putem să avem grijă de sănătatea noastră printr-o dietă sănătoasă, activitate fizică regulată, menţinerea unei greutăţi corporale adecvate şi evitarea fumatului. În cadrul Spitalului Clinic Judeţean Mureş, acordăm o atenţie deosebită activităţii Compartimentului de Diabet Zaharat de la Policlinica nr. 2 şi încercăm să răspundem cât mai eficient nevoilor pacienţilor din judeţul Mureş, care apelează la serviciile noastre’, a arătat dr. Dan Sîmpălean, citat de comunicatul de presă.

SCJ Mureş a precizat că diabetul zaharat este cunoscut ca boala secolului XXI, iar incidenţa acestei afecţiuni este într-o continuă creştere.

‘Anul trecut, numărul celor care sufereau de diabet era de 415 milioane, în întreaga lume, potrivit Federaţiei Internaţionale de Diabet. În anul 1991, la 14 noiembrie, a fost marcată pentru prima dată Ziua mondială de luptă împotriva diabetului zaharat. Iniţiativa a aparţinut Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi Federaţiei Internaţionale de Diabet. Potrivit datelor furnizate de aceste instituţii, se estimează că până în anul 2040, numărul persoanelor care suferă de diabet zaharat va creşte la 642 de milioane, pe tot globul’, mai precizează comunicatul SCJ Mureş.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.