fbpx

Ce a schimbat Patrick Mouratoglou în jocul Simonei Halep

Turneul de la Madrid a fost primul pentru Simona Halep sub comanda antrenorului francez Patrick Mouratoglou, care a lucrat în ultimii ani alături de Serena Williams.

Sportiva noastră s-a oprit în sferturile de finală, unde a fost învinsă de OnsJabeur, cea care ulterior a câștigat turneul. Chiar și așa, Simona a văzut deja părți pozitive din colaborarea cu Patrick Mouratoglou.

Astfel, principalele schimbări evidențiate de Simona au fost îmbunătățirea loviturii de dreapta și a serviciului, dar și la poziționarea în teren.

„Loviturile e dificil să le schimbi la 30 de ani, după atâta vreme, însă am progresat un pic la lovitura de dreapta, m-a corectat și chiar mă simt mult mai bine, și la serviciu un pic, per total, s-au făcut unele mici modificări, dar cea mai importantă e poziționarea în teren. Mi-aș dori să fiu și mai solidă la acest capitol pentru că simt că acolo este un plus de dobândit și aș putea reveni în top jucând așa”, a spus Simona Halep pentru Gsp.ro.

Simona Halep a disputat 18 finale pe zgură

După turneul de la Roma, al doilea sub comanda lui Patrick Mouratoglou, Simona va participa la Roland Garros, competiție la care an de an a fost una dintre favorite. Aceeași situație o regăsim și la ediția din 2022, în care Simona Halep este văzută cu șansa a doua la câștigarea turneului, conform cotelor la pariuri sportive. Astfel, Simona are cota 7.00 să câștige Openul Franței și este întrecută doar de IgaSwiatek (cota 2.70). Simona e mai bine cotată decât Paula Badosa (12.00) și BarboraKrejcikova (13.00).

Suntem așadar în plin sezon pe zgură, suprafață pe care Simona Halep a declarat dintotdeauna că se simte excelent. De altfel, ea a disputat nu mai puțin de 18 finale, dintre care a câștigat 9. Ca o comparație, jucătoarea are 21 de finale pe hard (12 câștigate și 9 pierdute), cu mențiunea că în circuit sunt mult mai multe turnee pe această suprafață. Pe iarbă a disputat două finale și pe ambele le-a câștigat, cea mai importantă fiind cea de la Wimbledon 2019, în care a învins-o pe Serena Williams.

Totuși, primele patru finale disputate de Simona în carieră au fost tocmai pe zgură. Pe primele trei le-a pierdut (Maroc 2010 și 2011 și Bruxelles 2012), dar apoi a reușit să se impună la Nurnberg 2013, unde a obținut primul trofeu WTA din carieră.

2013 a fost un an excelent pentru Simona, care a câștigat nu mai puțin de șase turnee WTA, printre care și pe cel de la Budapesta, care s-a disputat tot pe zgură.

Apoi, în 2014, Simona a prins finale pe zgură atât la Madrid Open cât și la Roland Garros, fiind învinsă de fiecare dată de rusoaica Maria Sharapova. S-a revanșat pe această suprafață în luna iulie, reușind un nou trofeu la București.

În 2015, Simona nu a avut niciun succes pe zgură, dar a reușit să se impună în turnee importante precum Dubai și Indian Wells. Primul mare trofeu pe zgură a venit în 2016, la Madrid, performanță pe care a repetat-o și în 2017, când și-a apărat trofeul. În 2016 a mai câștigat pe zgură și la București.

2017 a venit cu finale pierdute pe zgură la Roma și Roland Garros, după meciuri foarte echilibrate cu Elina Svitolina și Jelena Ostapenko. De altfel, eșecul cu Ostapenko a marcat-o pentru mult timp și i-a oferit nopți nedormite, după cum sportiva noastră a recunoscut în interviurile acordate ulterior.

În 2018, jucătoarea din Constanța a pierdut o nouă finală la Roma, dar a reușit să își adjudece primul GrandSlam din carieră, la Roland Garros, după ce a învins-o în ultimul act pe SloaneStephens.

2019 a venit cu o nouă finală pierdută la Madrid, în fața lui KikiBerntens, în timp ce în 2020 a reușit să se impună pe zgură la Praga și la Roma. De altfel, turneul de la Roma 2020 este ultimul major câștigat de Simona Halep. De atunci, fosta lidera a clasamentului WTA a mai câștigat un turneu micpe hard, Melbourne Summer Set 2022.

Ca palmares general, Simona are 41 de finale disputate în circuitul WTA la simplu. Dintre acestea a câștigat 23 și a pierdut 18. 5 finale au fost de GrandSlam, iar trei s-au disputat pe zgură, la Roland Garros.

Sportiva noastră se mai poate lăuda și cu două finale la dublu: pe una a pierdut-o alături de Monica Niculescu la Rogers Cup 2016, în timp ce în 2018 s-a impus alături de Irina Begu la Shenzhen.

Comentează cu Facebook
Punctul

FREE
VIEW