fbpx

Ce au votat consilierii reghineni la ultima ședință ordinară?

Consilierii locali reghineni întruniți în ședință ordinară pe 31 martie 2021 au dezbătut 42 de puncte de pe ordinea de zi. Astfel au votat aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru mai multe străzi, ceea ce înseamnă că încep asfaltările și rezolvarea situației canalizărilor pe multe străzi din municipiu.

  • Demarăm cu lucrări de întreținere covoare asfaltice bituminoase pe străzile Pandurilor (de la intersecția cu strada P-ța Petru Maior până la intersecția cu strada Vânătorilor), strada Spitalului (intersecția cu strada P-ța Petru Maior – între parcuri) și str. Sării (de la intersecția cu bld. Unirii până la intersecția cu strada Gării).
  • Urmează rețeaua de canalizare menajeră, racorduri  și amplasare stație de pompare pe strada Ierbuș, înlocuirea conductei de distribuție a apei pe str. Arenei și racorduri canal menajer str. Castelului și str. Grâului.
  • S-au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiție „Rețea de canalizare menajeră și alimentare cu apă, branșamente și racorduri  pe strada Pometului”, rețeaua de canalizare menajeră de pe strada Viilor și racordurile pentru canalizare menajeră de pe strada Câmpului”.

Sens giratoriu relocat

  • Dorim relocarea sensului giratoriu de la Lidl la capătul străzii Duzilor, intersecția cu Iernuțeni. Am avut numeroase cereri și sesizări în Comisia de circulație, în ceea ce privește circulația din această zonă. Timpii de așteptare sunt mari, se formează coloană de mașini pe strada Duzilor. Pentru fluidizarea circulației mutăm sensul giratoriu de la Lidl.
  • De asemenea, toată strada Duzilor va beneficia de un nou covor asfaltic bituminos, dar trebuie să așteptăm ca cele 4 familii de pe această stradă care nu s-au racordat încă la canalizare să rezolve această situație”.

Majorarea cuantumului burselor

  • S-a aprobat majorarea cuantumului burselor pe fiecare categorie în parte.1588 de burse acordăm în total, în valoare de aproximativ 160.000 de lei pe lună”.
  • burse de performanță-200 lei/lună,
  • burse de merit 100 lei/lună,
  • burse de studiu 100 lei/lună,
  • burse de ajutor social 100 lei/lună.

Reducerea organigramei

Proiectul privind aprobarea Organigramei, a Statelor de Funcţii  și a Regulamentului de Organizare și Funcționare ale  Aparatului de specialitate al primarului, precum şi ale instituţiilor şi serviciilor subordonate Consiliului Local Reghin a fost aprobat.

Având în vedere experiența administrativă anterioară în calitate de consilier și viceprimar știu că actuala reorganizare, care a însemnat reducerea cu 8% a personalului și noua formă a organigramei ne va permite să eficientizăm serviciile și relația cu cetățenii municipiului”., a declarat primarul muncipiului Reghin, Márk Endre.

Comentează cu Facebook
Punctul

FREE
VIEW