Cea mai asteptată ştire de 10 ani

Pe surse, s-a emis azi Avizul de mediu(AM) pe tot segmentul Autostrazii A3 intre Ogra si Bors, dupa ce saptamana precedenta era in dezbatere publica.
E cea mai asteptata stire de 10 ani.
Practic relanseaza tot proiectul A3 pana la granita, se pot emite Autorizatii de Constructii(AC) pe loturile neatacate si contractate. Licitatiile pot fi terminate si atribuite.
Un AM poate contine elemente de siguranta pt mediu pot sa oblige sa se construiasca ecoducte etc.. daca asa e, atunci necesita reproiectare si autorizari suplimentare.
Ramane sa publice undeva sa aflam exact ce s-a avizat.

Pentru judetul Mures inseamna ca nodul Iernut poate primi AC – adica sanse reale ca in 2018 T3 sa circulam pe autostrada intre Nod Aeroport – Nod Iernut.
Si segmentele neatacate de Astaldi si Straco pot deasemenea primi AC. O data ce este AC si ordin de incepere Astaldi se poate apuca de dublul viaduct de la Bogata, si Straco de lotul Chetani -> Campia Turzii.
Harta: http://proinfrastructura.ro/proiecteinfrastructura.html#map=13/46.44/24.171/0

Sursa: Kodok Marton

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Un comentariu

  1. Cineva a citit articolul ăsta înainte de publicare? Dacă răspunsul este da, am anunite rezerve în ceea ce privește stăpânirea limbii române în redacția punctul. Si nu e prima dată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.