Cea mai bună din Europa! Mureşeanca Bernadette Szocs a câștigat Europe Top 16

Bernadette Szocs, 22 de ani, a provocat marea surpriză la Europe Top 16 Cup, câștigând turneul rezervat celor mai bune 16 jucătoare de tenis de masă din Europa!

Bernie, numărul 40 mondial, s-a impus în finala cu Li Jie, câștigătoarea de anul trecut și cel mai bine clasată jucătoare europeană în ierarhia mondială, scor 12-10, 8-11, 11-6, 11-5, 11-7. Olandeza e singura care a reușit să câștige un set împotriva lui Szocs la acest turneu! Într-un moment de euforie, jucătoarea noastră s-a suit pe masa de joc pentru a sărbători victoria. 😀

”Nu-mi vine să cred că sunt campioană, cea mai bună din primele 16 jucătoare ale Europei. Li Jie a fost campioană anul trecut, dar acum e rândul meu. Știam că joc bine în fața adversarelor care se apără. Am știut ce trebuie să fac acum. Sunt fericită că am avut rezultate bune în ultimele șase luni, sper că voi continua în acest ritm și voi obține o medalie și la Mondiale”

a spus Szocs imediat după câștigarea turneului.

JUCĂTOARE DIN ROMÂNIA CARE S-AU IMPUS ÎN EUROPE TOP 16
1983 Olga Nemeș
1993 Emilia Ciosu
1995 Otilia Bădescu
2018 Benadette Szocs
18 prezențe
pe podiumul Europe Top 16 a adunat România din 1971, de când se dispută această întrecere, dintre care cinci pe primul loc, șase pe al doilea și opt pe al treilea

Din 2006 de la Tamara Boros din Croația nu se mai impusese în această întrecere o jucătoare din Europa care să nu aibă origini asiatice.

Europe Top 16 Cup e un turneu care reunește cele mai bune 15 jucătoare ale continentului, plus o reprezentantă a gazdelor. La ediția din acest an, România a avut trei jucătoare pe tablou, Eliza Samara, Bernadette Szocs și Daniela Dodean Monteiro.

Dodean a fost eliminată în primul tur de Liu Jia, în timp ce Elizabeta Samara s-a clasat pe locul al treilea, după ce s-a impus în finala mică în fața Matildei Ekholm, 11-4, 8-11, 11-6, 11-9, 4-11, 11-8. Până în finală, Szocs le-a învins pe Tetyana Bilenko, Georgina Pota și Matilda Ekholm fără să piardă set.

GSP

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.