Cei mai buni sportivi premiați la Gala Sportului Mureșean

Cei mai buni sportivi mureșeni ai anului 2018 au fost premiați, miercuri seara, în cadrul unei gale festive, care a avut loc la salonul Boema Ballroom din Tg.Mureș, în organizarea Direcției Județene de Sport și Tineret Mureș și transmisă live video de Radio Tg.Mureș, partener principal media al evenimentului.

Titlul de cel mai bun sportiv al anului a revenit canotorului Constantin Cristi Hîrgău, de la CS Mureșul Tg.Mureș. Sportivul antrenat de Claudia Balint s-a numărat printre performerii delegației țării noastre la Campionatul European de canotaj pentru tineret, din luna septembrie, de la Brest (Belarus), reușind să cucerească două medalii de aur cu echipajele masculine de 4+1 și 8+1 ale României. Pe lângă cele două titluri de campion european, Hîrgău a mai obținut în 2018 o medalie de argint și una de bronz la Campionatul Național de viteză, din luna septembrie, de la Snagov, cu bărcile de 8+1, respectiv 4+1 ale clubului CS Mureșul.
Constantin Cristi Hîrgău a fost urmat în ierahia celor mai buni sportivi seniori de către Andreea Kiss Apostolache (wushu, CS Mureșul Tg.Mureș), campioană europeană la taijiquan, în luna mai, la Moscova și de către Varo Norbert (fotbal-tenis, clubul Gombos Martial Arts), medaliat cu aur la Campionatul Mondial din luna octombrie, de la Le Havre (Franța).

În Top 10 seniori s-au mai clasat popicara Duka Tilda, de la CS Romgaz Electromureș Tg.Mureș (medaliată cu argint la Cupa Mondială și locul al III-lea la Campionatul Mondial), karatista Szekely Ildiko, de la CS Sakura Tg.Mureș (vicecampioană mondială), spadasina Schlier Zsuzsana, de la Clubul Sportiv Școlar Tg.Mureș (vicecampioană mondială cu echipa de junioare a României), luptătorul Rareș Popescu, de la Clubul Sportiv Școlar Tg.Mureș (campion național și medaliat cu aur la Cupa României), înotătoarea Fangli Henrietta, de la Clubul Spotiv Școlar Tg.Mureș (multiplă campioană națională și medaliată cu bronz la Campionatele Balcanice), șahistul Victor Văsieșiu, de la Clubul Sportiv Școlar Tg.Mureș (campion european cu echipa Under 18 a României) și parașutistul Gabriel Pop, de la Aeroclubul Tg.Mureș (campion național și campion european).

În clasamentul celor mai buni sportivi juniori pe locul I s-a clasat luptătoarea Georgiana Lircă, de la CSS Tg.Mureș, care, în 2018, a cucerit titlurile de campioană balcanică și națională, precum și o medalie de argint la Europenele de juniori mici, de la Gyor, din Ungaria.

Ceilalți performeri ai categoriei juniori au fost Cristian Marius Cornea (kendo, CS Kashi Tg.Mureș, dublu campion național), canotorii Bogdan Gorea și Alexandru Ignat, ambii de la CS Mureșul (campioni naționali), popicara Seres Bernadett (Romgaz Electromureș Tg.Mureș, campioană națională), luptătorul Tudor Racoțan (CSS Tg.Mureș, campion național de juniori și vicecampion național de seniori), șahistul Ionuț Mihnea Ognean (CSS Tg.Mureș, 4 titluri de campion național și locul V la Campionatul European), atletul Darius Făgăraș (LPS Tg.Mureș, dublu campion național), Biro Anita ( CS Tornado Taekwondo Tg.Mureș, campioană națională și locul III la Campionatul Balcanic) și ciclistul Silaghi Gabriel (CS Mureșul Tg.Mureș, dublu campion național).

La categoria sportivi cu nevoi speciale au fost premiați Daniel Bucur, Csiki Arpad, Narcis Halțiu, Szanto Attila, Vasile Tinu Pop, Bogdan Suceachi, Alex Belean (toți campioni mondiali la karate nevăzători), precum și popicarii Claudia Boandă, Ordog Pal Levente, Gyorfi Mozes, Liliana Pădurean și Valentina Strete (toți campioni europeni).

Cea mai bună echipă de seniori a fost desemnată Romgaz Electromureș Tg.Mureș, locul al doilea la Cupa Mondială de popice, iar echipa anului la categoria juniori a fost aleasă CS Olimpic Tg.Mureș, vicecampioană națională.
Sportivii veterani au fost premiați tot miercuri, dar la orele prânzului, cu ocazia inaugurării Muzeului Sportului Mureșean, amenajat în holul Sălii Sporturilor din Tg.Mureș.

Au mai fost acordate premii speciale, din partea Direcției Județene de Sport și Tineret Mureș, luptătorului Răzvan Kovacs și tenismenului Doru Borșan Jr.

La Gala Sportului Mureșean au fost prezenți în jur de 300 de invitați, autorități locale, antrenori, conducători de cluburi și de federații, jurnaliști. Ca și în anii precedenți, partenerii Direcției Județene de Sport și Tineret au fost Consiliul Județean Mureș, Primăria Tg.Mureș, Consiliul Local Municipal Tg.Mureș și Inspectoratul Școlar Județean Mureș.

Sursa: Radiomures.ro

Comentează cu Facebook