fbpx

Cei trei care i- au salvat pe accidentații din Valea Cerbului

Radu, Ilie și Dorel… Ei sunt cei care, ieri, au contribuit la salvarea a două persoane căzute într-o prăpastie de 200 de metri, suferind multiple traumatisme. Apelul la 112 a venit ieri, la ora 17.48:

– Sunt două persoane accidentate în Valea Cerbului! Nu se pot deplasa. Vă rog să trimiteți pe cineva să le salveze!15 salvamontiști au plecat în căutarea lor imediat ce au fost alarmați.

După multe ore de căutări, într-un final, victimele au fost găsite, dar salvatorii au fost nevoiți să apeleze la elicopterul SMURD.- I-am găsit pe cei doi, dar nu putem să-i coborâm. Terenul este foarte accidentat și nici ei nu au o stare bună. Ar dura prea mult să ajungem la salvare, le-au spus salvatorii celor din echipaj.- Imediat decolăm spre voi. Îi vom extrage cu ajutorul troliului.

– Aveți grijă, că sunt curenți foarte mari în zona aceasta. O să fie greu să țineți elicopterul la punct fix.

– Ne descurcăm. Ajungem imediat. Mulțumim frumos!În următoarea oră, victimele erau preluate de Salvare de pe terenul din Bușteni, acolo unde elicopterul a putut să aterizeze.

– Victimele sunt în ambulanță în drum spre spital. Voi sunteți toți bine, a întrebat comandantul de echipaj pe șeful echipei de salvamontiști.- Suntem bine. Coborâm și noi acum din munte.

– Nu sunteți obosiți?- La coborâre e mai ușor. Pentru noi, asta înseamnă odihnă. 16 ore trecuseră de la momentul în care a fost primit apelul de urgență. Cu siguranță, niciunul dintre salvatori nu simțea oboseala, ci doar sentimentul extraordinar că au salvat două vieți.

Felicitări celor 15 salvamontiști care au depus un efort supraomenesc, în condiții de noapte și la temperaturi scăzute.Felicitări celor trei membri ai echipajului care au avut una dintre cele mai dificile misiuni de salvare din acest an, se arată într-o postare a MAI pe pagina de socialziare.

Comentează cu Facebook