Centru de zi pentru copiii şi tinerii bolnavi de cancer şi leucemie, în curând la Târgu Mureş

Preşedintele Asociaţiei “Împreună pentru copiii cu cancer”, Gabriela Farczádi, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că în curând la Târgu Mureş va funcţiona un centru de zi pentru copiii şi tinerii bolnavi de cancer şi de leucemie, care va deservi pacienţi din judeţul Mureş dar şi din judeţe limitrofe.

“Suntem pe cale să deschidem un centru de zi pentru copiii şi tinerii bolnavi de cancer şi de leucemie, la Târgu Mureş. În luna septembrie 2016, Asociaţia “Împreună pentru copiii cu cancer” a reuşit să cumpere un spaţiu, o casă formată din două încăperi, pe care am reuşit să o renovăm şi sperăm că în primăvara acestui an ne vom muta acolo. Ne propunem să organizăm activităţi cu copiii, cu părinţi, programe pe care le planificăm de mulţi ani de zile, dar nu am avut un spaţiu corespunzător. În viitorul apropiat, ne dorim să funcţioneze chiar şi un cabinet medical, unde părinţii să poată beneficia de consiliere din partea unui specialist pediatru”, a declarat Gabriela Farczádi, care a precizat că specialiştii vor activa voluntar.

Potrivit Gabrielei Farczádi, centrul de zi este cel mai mare proiect pe care asociaţia l-a demarat din 2007, de la înfiinţare, mai ales că în evidenţele Asociaţiei “Împreună pentru copiii cu cancer” sunt înscrişi 60 de pacienţi.

Aceasta a arătat că ideea înfiinţării unui astfel de centru a venit în baza unei experienţe personale, în urmă cu zece ani, când fiul ei, care avea atunci 14 ani, a fost diagnosticat cu cancer.

“S-a vindecat şi acum îşi doreşte să fie un sprijin pentru copiii şi tinerii diagnosticaţi cu cancer şi leucemie”, a subliniat preşedintele Asociaţiei “Împreună pentru copiii cu cancer”.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.