Centru pentru donare de sânge, și la Reghin

Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Tîrgu Mureș a solicitat autorității publice locale Reghin atribuirea unui spațiu în cadrul căruia să poată desfășura activități de colectă mobilă de sânge. În motivarea acestei cereri, Centrul Regional de Transfuzie Sanguină arată că există dificultăți permanente în aprovizionarea cu sânge pentru spitalele din județul Mureș și că pe parcursul anilor 2015 și 2016 s-au desfășurat cu succes 4 sesiuni de colectă mobilă de sânge în Reghin, motive pentru care se dorește organizarea acestor acțiuni cu caracter de regularitate, în vederea maximizării disponibilității locuitorilor din Reghin față de această activitate și rezultatele ei.

Potrivit prevederilor art. 15 ale Legii nr. 282 din 5 octombrie 2005, privind organizarea activității de transfuzie sanguină, donarea de sânge și componente sanguine de origine umană, precum și asigurarea calității și securității sanitare, în vederea utilizării lor terapeutice, republicată, primarii au obligația de a sprijini toate acțiunile de promovare a donării și de recoltare de sânge și componente sanguine umane, prin punerea la dispoziție de mijloace de informare a populației și de locații adecvate pentru echipele mobile de recoltare.

În urma discuțiilor purtate s-a convenit că locul cel mai potrivit pentru desfășurarea acestor activități de colectă mobilă o reprezintă două încăperi din incinta Casei de Cultură „Dr. Eugen Nicoară”.

Ca atare, Primăria și Consiliul Local Reghin au aprobat, prin Ședința de Consiliu din data de 27. 03. 2017, proiectul de hotărâre privind atribuirea în folosință gratuită a două încăperi (cabine artiști) din incinta Casei de Cultură „Dr. Eugen Nicoară” către Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Tîrgu Mureș.

Imola Grama

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.