Centrul de Reabilitare al Animalelor Sălbatice Tîrgu Mureș a salvat două lebede

 

Centrul de Reabilitare a Animalelor Sălbatice a avut parte de doi oaspeţi speciali: două lebede! Una din păsări, un juvenil adus la Tîrgu – Mureş din Arad, a avut nevoie de o intervenţie chirurgicală la una dintre labe, operaţie realizată de Vets4Wild. Cealaltă, găsită pe o stradă din oraş, a fost eliberată după câteva zile de ședere în de Reabilitare a Animalelor Sălbatice.

 

Cei doritori pot susţine eforturile  de salvare şi reabilitare prin donaţii la ING BANK RO12INGB0000999901703336.

 

Centrul de Reabilitarea a animalelor sălbatice al Asociației pentru Protecția Păsărilor şi a Naturii „Grupul Milvus” funcționează de mai mulți ani. Aici, diagnosticarea şi tratamentul este implementat de specialiștii Asociaţiei „Vets4Wild”, reabilitarea are loc în voliere și padocuri special amenajate, iar la momentul oportun, animalele sunt eliberate în natură.

Dezvoltarea centrului de reabilitare s-a realizat folosind resursele proprii ale ambelor asociații, din finanțări prin proiecte, donații și multă muncă voluntară.

În momentul de față se îngrijesc aici păsări, reptile și mamifere.

Centrul este compus din două unități, cu autorizație din 2012. În Tîrgu Mureș sunt ținute păsările și animalele care au nevoie de îngrijire zilnică, iar în Sânsimion acele exemplare care sunt pregătite de eliberare. Datorită rețelei naționale înființate cu ajutorul medicilor veterinari din mai toate județele țării, la fiecare două zile se primesc pacienți care sunt plasați în cele 20 de voliere aflate în dotarea Centrului. În afară de sutele de apeluri telefonice prin care se oferă asistență, anual cei de la Centru îngrijesc mai mult de 200 de animale rănite.

Serviciul telefonic dedicat celor care găsesc animale sălbatice rănite – 0722 533 816 este apelabil 24/7.

 

Sursa: Grupul Milvus

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.