„Cerem sprijinul tuturor formaţiunilor maghiare”

borbelyVicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, a declarat joi, la Târgu Mureş, că, în prezent, se lucrează la elaborarea criteriilor pentru desemnarea candidaţilor pentru alegerile europarlamentare, pornind de la faptul că orice membru al UDMR poate să candideze şi că există deschidere la dialog faţă de toate formaţiunile politice maghiare, în vederea susţinerii listei Uniunii.

‘Noi, aşa cum am pornit în 2009, va fi o listă a UDMR, acum o să stabilim procedurile prin care orice membru al UDMR poate să candideze, îi aşteptăm pe cât mai mulţi să candideze, că aşa e bine, vom face lista şi în ceea ce priveşte anumite persoane – am văzut că s-a vorbit de coaliţii şi de sprijin: noi cerem sprijinul tuturor formaţiunilor, şi politice, şi apolitice maghiare, pentru că interesul tuturor este să avem acolo europarlamentari cât mai mulţi şi capabili, deci în acest sens suntem deschişi să discutăm, să sprijinim toţi lista UDMR şi nimic mai mult’, a declarat Laszlo Borbely.

În privinţa unei eventuale noi candidaturi la Parlamentul European a lui Laszlo Tokes pe listele UDMR, vicepreşedintele politic al UDMR a precizat că, dacă acesta va corespunde criteriilor stabilite de Consiliul Reprezentanţilor Unionali, atunci nu vede nicio problemă.

‘Să-l întrebaţi pe dânsul (pe Laszlo Tokes, n.r.). Dacă, în conformitate cu prevederile pe care le aprobăm la Consiliul Reprezentanţilor, corespunde, nu e o problemă, suntem o Uniune democratică. Domnul Tokes – ce să vă spun? Păi dacă un parlamentar ales pe listele UDMR a doua zi se apucă să facă un alt partid, ce să mai…’, a subliniat Borbely.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.