Ceremonie de arborare a drapelului național pe turnul Palatului Administrativ

Instituția Prefectului Județul Mureș, în colaborare cu Garnizoana Tîrgu Mureş, Consiliului Judeţean Mureş și Protopopiatul Ortodox din Tîrgu Mureș, cu sprijinul Primăriei Tîrgu Mureș, al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, al Inspectoratului de Jandarmi Județean ”Col. Sabin Motora” Mureș și al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Horea” al Județului Mureș, organizează duminică, 11 noiembrie 2018, ceremonia de arborare a drapelului național pe turnul Palatului Administrativ.
Ceremonia va începe la ora 9.30, la Catedrala Ortodoxă din Tîrgu Mureș, cu Sfânta Liturghie, urmând ca, de la ora 11.30, drapelul să fie sfințit în fața Catedralei.
Va avea loc și o slujbă comemorativă în memoria eroilor căzuți în teatrele de operații, ținând cont de faptul că, în fiecare an, la 11 noiembrie se marchează Ziua veteranilor din teatrele de operații.
Ulterior, drapelul va fi purtat de personal al Ministerului Apărării Naționale și al Ministerului de Interne către Palatul Administrativ, unde va fi ridicat pe turnul mare, cu ajutorul Serviciului Public Județean Salvamont Salvaspeo Mureș.
”Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire, iar în județul Mureș sunt organizate mai multe activități, ceremonii, care să marcheze această mare sărbătoare. Având în vedere că majoritatea instituțiilor din județ și reprezentanții societății civile organizează manifestări importante, am avut în vedere ca, în semn de omagiu pentru înaintașii noștri, să organizăm activități deosebite. Printre aceste activități, se află și aceea a înălțării drapelului național pe clădirea Instituției Prefectului, mai repede ca în alți ani. Vom organiza această activitate duminică, de la ora 11.30, cu un ceremonial care va începe la Catedrala Mare, unde va fi sfințit drapelul, după care va fi purtat de militari până în fața Instituției Prefectului, unde vom organiza înălțarea acestuia pe clădirea simbolică a Municipiului Tîrgu Mureș și, pe această cale, îi invit și pe locuitorii județului Mureș să fie alături de noi la această ceremonie” a declarat prefectul județului Mureș, Mircea Dușa.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.