Chioșcurile neautorizate vor fi demolate!

Primăria Târgu Mureș intenționează să elibereze domeniul public de chioșcuri, la momentul expirării taxei de ocupare a acestuia, reiese dintr-un punct de vedere remis de municipalitate la imaginile transmise de Punctul.

Este vorba de data de 16 aprilie, în cazul a 3 chioșcuri din centru, deținute de o persoană fizică, care are obligația de a le demola după această dată, deoarece ocupă ilegal domeniul public, potrivit reprezentanților municipalității.

“Chioșcul din imaginile pe care ni le-ați transmis, aparține unei persoane fizice. Acest chioșc va rămâne pe domeniul public până în data de 16 aprilie, dată până la care proprietarul a plătit taxa de ocupare, după care, proprietarul are obligația de a-l demola, deoarece ocupă ilegal domeniul public. Același proprietar mai are două  chioșcuri în zona centrală, care la rândul lor, vor fi demolate după data de 16 aprilie și pentru care proprietarii au plătit taxa de ocupare. În Târgu Mureș au fost ridicate toate chioșcurile care nu au primit autorizație, iar în acest moment, singurul care este în curs de demolare, este cel aflat în cartierul Unirii, strada Vasile Lucaciu. Toate aceste chioșcuri au contractul de concesiune pentru ocuparea domeniului public expirat și, mai mult, se află într-o stare deplorabilă. Proprietarii au fost somați de nenumărate ori, nu s-au conformat solicitărilor municipalității, ca atare a fost luată decizia legală de a elibera domeniul public, până la următoarea licitare a amplasamentelor”, afirmă aceștia. (E.G.)

Comentează cu Facebook