fbpx

Cine sunt campionii de la Lupta Marinarilor din Costinești?

Campionatul Național de Aptitudini și Lupta Marinarilor de Juniori și Cadeți, desfășurat la Costinești în perioada 6-12 septembrie 2020,s-a încheiat ieri cu rezultate excepționale pentru sportivii de la BSG Târgu Mureș. Iată lista campionilor:

 • David Metea dublu campion național.
 • Sővér Hanna dubla campioana naționala.
 • Barabas Rianna campioana naționala.
 • David MAN campion național.
 • Gabriel MAN campion național.
 • Goran Ionut vicecampion național.
 • Baranczki Lorand vicecampion național.

Credit Foto : Alex Ballai, vicpreședinte FRL, multiplu campion național veterani

Alex Ballai: ”Întotdeauna am spus că sunt ceea ce sunt datorită sportului”

”Întotdeauna am spus că sunt ceea ce sunt datorită sportului. Munca mea în sport și perseverența cu care mereu mă pregăteam pentru competiții, m-au format. Mai întâi ca și copil, apoi ca adolescent, tânăr și apoi ca adult.

Pentru noi, luptătorii, este foarte importantă atitudinea și asta trebuie să fie doar una de învingător, chiar și atunci când pierdem. Indiferent pe ce podiumuri am stat, fie la cele din competițiile naționale, fie la cele din competițiile internaționale, am fost fericit și mândru. Emoția unui campion este unică, dar și satisfacția.

Zeci de ani am petrecut pe saltea și cred că am scris o filă frumoasă în acest sport. Dar am vrut să nu reprezint doar o filă în istoria acestui sport și de aceea am dorit, gândit și simțit, să înființez acest club de lupte și l-am înființat. Ca să fiu, prin copiii pe care îi pregătesc, împreună cu cei doi antrenori, și parte din prezentul, respectiv din viitorul luptelor românești. În plus, sunt parte din povestea acestui sport și prin activitatea mea de la federație. Dar antrenoratul are o magie aparte.

Și iată că deja avem un an de activitate la B.S.G. Competiția din acest weekend, chiar dacă a fost una doar a aptitudinilor, nu una clasică de lupte, mi-a demonstrat, prin performanțele deosebite obținute de micuții noștri, că a fost o decizie bună creearea acestui club. Este firesc să îmi doresc să ajungă toți sportivii noștri campioni la lupte, dar cel mai mult îmi doresc să ajungă campioni în viață, pentru că viața este cea mai provocatoare și imprevizibilă luptă, dar și unică.

Rezultatele obținute de lupătorii de la B.S.G. la acest concurs sunt de excepție și cu bucurie le prezint, din nou, într-o sinteză.

 • În prima zi de concurs s-au obținut următoarele rezultate: Barabás Rianna – Locul 1 și titlul de campioană națională; Goran Ionuț – Locul 2 și titlul de vicecampion național; Baranczki Loránd -medaliat cu argint și titlul de vicecampion.
 • Ziua a doua a adus clubului altă salbă de medalii: Metea David, Man Gabriel și Sővér Hanna – 3 titluri de campion național!
 • În a treia zi de concurs Sővér Hanna a devenit de două ori campioana națională, iar David Metea a fost vicecampion național.
 • În a patra zi de concurs David Man și David Metea au devenit campioni naționali.

În ultima zi, B.S.G. și-a mai completat palmaresul sportiv prin două performanțe – David Man a obținut medalia de bronz, iar David Metea a obținut medalia de argint. Bravo copii! Sunt mândru de voi! Rămâneți campioni…pe viață în sport, dar și în viață, tot pe viață!

Mulțumim Alex Monai și antrenorilor – Szőcs Attila, Ambrus Lajos și Fekete Sándor, care au contribuit deplin pentru obținerea acestor performanțe. De asemenea, mulțumiri pentru prezență și susținere familiilor (părinții, frații și surorile) sportivilor David Metea,David Man și Barabás Rianna!”, s-a destinuit într-o postare Alex Ballai.

 

Comentează cu Facebook