fbpx

Cititorii Punctul sunt de acord cu limitarea numărului de coroane la înmormântări

Conform unui sondaj online realizat de Punctul.ro, 72% dintre respondenții sondajului s-au arătat de acord cu limitarea numărului de coroane la înmormântări conform propunerilor bisericilor maghiare din Târgu Mureș, în timp ce 19% dintre respondenții sondajului s-au declarat împotriva acestei măsuri. Alte 9 procente s-au arătat dezinteresați de acest subiect.

     Pe baza hotărârii Administrației Parohiilor Reformate din Târgu Mureș și a Comitetului Cimitirului Romano-Catolic, membrii congregațiilor sunt rugate să limiteze numărul de coroane de flori depuse deasupra mormintelor la înmormântări începând cu 1 iulie 2022, la cimitirele reformate și romano-catolice.

              Potrivit hotărârii, pe un loc de mormânt pot fi depuse maxim 8 bucăți de coroane de flori, despre care familiile îndoliate vor fi anunțate la momentul raportării decesului. Familiile care nu vor să limiteze numărul de coroane, vor trebui să plătească taxa de curățare a coroanelor.

              Credincioșii sunt rugați să aducă câte o floare în locul coroanelor, care oricum se deteriorează cu timpul, iar diferenţa de bani să îi ofere familiei îndoliate. În acest scop, la fiecare înmormântare vor fi așezate cutii în care participanții pot pune donația respectivă de bani.

              Reprezentanții bisericilor din Târgu Mureș au purtat o discuție despre hotărârea menționată mai sus, iar decizia limitării coroanelor de flori a fost susținută în unanimitate de bisericile reformată, romano-catolică, unitariană și luterană.”

Comentează cu Facebook
Punctul

FREE
VIEW