Cluj, Sălaj şi Mureş se vor  „bate” la Sângeorgiu de Pădure, la Festivalul de Teatru „Színpad”

 

 

Centrul Judeţean pentru Cultură Tradiţională şi Educaţie Artistică Mureş, în colaborare cu Asociaţia Culturală „Bodor Peter” din Sângeorgiu de Pădure va organiza cea de-a XXV-a ediţie a Festivalului de Teatru „Színpad”.

De-a lungul anilor, evoluţia acestui prestigios festival, s-a bucurat de un remarcabil succes, punând în valoare talentul numeroaselor formaţii de teatru de amatori din judeţul nostru dar şi din celelalte judeţe ale ţării.

Această manifestare culturală este de asemenea o tradiţie şi în locul de desfăşurare a acesteia, localitatea Sângeorgiu de Pădure fiind gazda din fiecare an. Anul acesta, evenimentul se va desfăşura în perioada 17-19 noiembrie 2017, la Căminul Cultural din localitatea Sângeorgiu de Pădure, de la orele 1300, unde vor prezenta rodul muncii lor în faţa spectatorilor, formaţiile de teatru din judeţele: Cluj, Sălaj şi Mureş.

Ne vom bucura de prezenţa şi participarea pe scena festivalului a unor trupe de teatru din Ungaria, invitaţi de onoare ai acestui eveniment.

Astfel, cea de-a XXV-a ediţie a Festivalului de teatru „Színpad” îşi propune să ofere publicului spectator un veritabil spectacol teatral calitativ.

 

Director-manager, Iuliu Praja

 

 

 

 

 

Întocmit, coordonator artistic, Naznan Anna

 

 

Sajtótájékoztató

 

A Hagyományos Kultúra és Művészeti Nevelés Maros Megyei Központja és az erdőszentgyörgyi Bodor Péter Művelődési Egyesület közösen szervezi meg Erdőszentgyörgyön a XXV. Színpad Fesztivált.

Az évek során ez a nagy népszerűségnek örvendő  fesztivál jelentős művelődési eseménnyé nőtte ki magát. Lehetőséget teremtett megyénk számtalan  tehetséges műkedvelő színjátszó csoportjának a bemutatkozásra, a megmérettetésre. A találkozók népszerűségét bizonyítja az is, hogy túllépte Maros megye határait, hiszen az ország más megyéiből is ide vonzott tehetséges színjátszókat.

Az Erdőszentgyörgyön évente megszervezett művelődési rendezvény hanyománnyá vált a városban, amely ezidáig minden évben otthont biztosított az eseménynek. Ebben az évben, 2017. november 16-19. között  a 25. alkalommal kerül sor a Színpad Fesztiválra az erdőszentgyörgyi művelődési otthonban. Ez alkalommal bemutatkoznak Kolozs, Szilágy, Maros megye műkedvelő színjátszói, ugyanakkor örömmel üdvözölhetjük fesztiválunkon tiszteletbeli meghívottainkat, a celldömölki Soltis Lajos Színház és a mezőkövesdi Színészeti Egyesület színjátszóit Magyarországról.

Meggyőződésünk, hogy az erdőszentgyörgyi XXV. Színpad Fesztivál a közönség számára igazi, minőségi színházi élményt nyújt majd.

 

 

 

Director-manager,

Iuliu Praja

 

 

Összeállította Náznán Anna, művészeti koordinátor

Întocmit, coordonator artistic, Naznan Anna

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.