Cod galben de caniculă până în 6 iulie

În intervalul 03-06 iulie 2012, un val de căldură persistent va cuprinde toate regiunile țării. Vremea va fi caniculară iar temperaturile maxime vor fi de 35-37 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 pe arii relativ extinse în zonele de câmpie și de deal.

În calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru situaţii de urgenţă, Prefectul Judeţului Mureş, Alexandru-Petru Frătean, a dispus ca, la nivelul comitetelor locale pentru situații de urgență, să fie monitorizată cu toată atenția evoluția fenomenelor meteorologice, pentru a putea interveni în timp util la apariția unor situații de urgență. De asemenea, s-a dispus să fie monitorizată asigurarea continuității în furnizarea utilităților pentru populație, urmând ca echipele de intervenție specializate să acționeze operativ pentru remedierea eventualelor avarii. În conformitate cu prevederile Ordinului M.A.I. nr. 736/2005, primăriilor de pe raza judeţului li s-a solicitat să ia măsuri pentru instituirea serviciului de permanenţă.

Totodată, primarilor li s-a solicitat să informeze cu maximă operativitate Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „HOREA” al judeţului Mureş şi Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş în legătură cu eventualele situaţii deosebite generate de fenomenele meteorologice, precum şi cu privire la măsurile întreprinse şi mijloacele tehnice folosite, în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

De asemenea, serviciilor publice deconcentrate de specialitate li s-a solicitat să verifice modul în care sunt respectate și aplicate prevederile Ordonanței de urgență numărul 99/2000, aprobată prin Legea nr. 436/2001, privind măsurile ce pot fi aplicate, în perioadele cu temperaturi extreme, pentru protecția persoanelor încadrate în muncă.

Sursa: Prefectura Mureș

Comentează cu Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.