Codecool Romania a deschis înscrierile pentru hackathonul programatorilor juniori, CoolHack2
Codecool Romania a deschis înscrierile pentru hackathonul programatorilor juniori, CoolHack2

Codecool Romania a deschis înscrierile pentru hackathonul programatorilor juniori, CoolHack2

Încă de la intrarea pe piața din România, Codecool și-a propus să rezolve nevoia de dezvoltare de competențe IT și să contribuie la crearea următoarelor generații de talente digitale. Astfel că, în 2022, #CoolHack2 surprinde esența acestei misiuni și aduce în același challenge tineri pasionați și pregătiți în coding, pentru ca, în acest fel, să arate că au abilitățile necesare pentru a micșora distanța dintre ei și cerințele pieței, să contribuie cu soluții concrete la digitalizarea României și, în final, să construiască împreună viitorul.

De aceea, inițial dedicat cursanților și absolvenților Codecool, hackathonul de anul acesta va fi deschis       și programatorilor juniori cu maxim 1 an experiență în muncă, absolvenți ai unor programe universitare, persoane care s-au instruit individual sau care au terminat o școală IT alta decât Codecool. Echipele vor fi formate din 2 sau 3 membri care se vor putea înscrie în competiție completând formularul de aici până pe 2 aprilie. În cadrul ediției de anul acesta, numărul maxim de echipe va fi de 20, 10 fiind rezervate studenților Codecool, iar 10 altor aplicanți.

La #CoolHack2 participanții își vor exersa creativitatea și abilitățile de lucru în echipă, pentru ca împreună să dezvolte o soluție digitală cu aplicabilitate într-una din următoarele teme, ce va fi dezvăluită chiar în dimineața evenimentului: cultură, artă, sport, recreere, învățământ, educație, cercetare, sănătate, protecția mediului, turism, servicii sociale, dezvoltare economică și socială sau productivitate. Iar la final – încă o noutate a acestei ediții, proiectele vor putea fi donate către ONG-uri din România.

După 36 de ore continue, aplicațiile dezvoltate de coderi în cadrul #CookHack2 vor fi evaluate pe baza a 3 categorii de criterii: tehnic, creativ și business, în sesiunea de feedback, de către un juriu format din 5 membri.

Companiile partenere prezente la eveniment: Sparkware și IQNOX vor avea oportunitatea a urmări evoluția participanților sub presiune, de a le măsura pregătirea tehnică și, astfel, de a-i cunoaște îndeaproape chiar pe următorii lor colegi de echipă.

Cursurile Codecool atrag tineri care își doresc o carieră în domeniul IT, dar și profesioniști cu experiență în alte industrii, care vor să facă reconversia profesională către acest domeniu tehnic. La Codecool, ei învață 6 limbaje de programare dintre care Python, Java și C#, iar la absolvire, un job în IT le este aproape garantat. Dar, deși abilitățile tehnice sunt esențiale pentru proaspeții coderi, ambiția noastră este să îi expunem și la alt fel de experiențe, cum ar fi atmosfera unică de la #CoolHack. În cadrul hackathonului, programatorii juniori află cum să rămână creativi când se lucrează sub presiunea timpului, cât e de important să colaboreze cu ceilalți membri ai echipei și, la final, cum să susțină o prezentare de proiect în fața juriului și a unor posibili angajatori. După o primă ediție 2021 fantastică, în 2022 extindem #CoolHack și către absolvenți ai facultăților de profil tehnic din România, absolvenților altor școli de programare sau autodidacților. Ne dorim să creștem această provocare și să o transformăm într-o ocazie de a demonstra cât de multă valoare adaugată pot aduce acești tineri în economie și societate. De asemenea, ne dorim să creăm cât mai multe contexte în care juniorii programatori să întâlnească angajatorii IT din piață” menționează Claudia Tamași, Country Manager Codecool România.

Cum a fost la prima ediție #CoolHack

  • Primul hackathon #CoolHack by Codecool a avut loc pe 17 și 18 decembrie 2021
  • 36 de ore de maraton
  • 32 codecooleri
  • 12 echipe
  • 4 dintre echipe au obținut: 1 premiu principal și 3 premii speciale acordate pentru: Best Technical Mastery, Best Business Value și Best Pitch

***

Despre Codecool

Codecool este una dintre cele mai mari școli de programare din regiunea CEE. Cu o creștere rapidă din 2014, este deja prezentă în 4 țări: Austria, Polonia, România și Ungaria, iar cei peste 2.000 de absolvenți ai cursului orientat pe practică au ocupat deja posturi de dezvoltatori la cei peste 300 parteneri corporate ai Codecool, din întreaga Europa. Principalul program de formare de la Codecool este cursul de Full-Stack Developer, iar în România, formarea se desfășoară în București sau online și vine la pachet cu garanția unui loc de muncă și cu opțiunea de plată ulterioară.

Codecool își pregătește cursanţii pentru cerințele companiilor care angajează profesioniști în domeniul tehnologiei. Pe lângă aptitudini tehnice la cerere, cum ar fi programarea în 4 până la 6 limbaje, cursanții dezvoltă și aptitudinile interpersonale necesare, cum ar fi comunicarea, gestionarea timpului, prezentarea etc.