fbpx

Colegiul Național Unirea organizează competiția ”UNIREA Hackathon”

În perioada 28-30 septembrie 2022, Colegiul Național Unirea organizează competiția ”UNIREA Hackathon”, în cadrul proiectului Erasmus+ ”Hackathon EU” 2020-1-ES01-KA202-082752, proiect co-finanțat de Uniunea Europeană.

Scopul proiectului constă în a permite elevilor să înțeleagă provocările disciplinelor ESTEAME, să îi încurajeze să dezvolte abilități transversale și competențe cheie, cum ar fi competențele digitale, gândirea critică, rezolvarea problemelor, precum și promovarea conceptului de a învăța să înveți.

Evenimentul își propune să stimuleze exprimarea ideilor inovative ale elevilor, să încurajeze lucrul în echipă, să contribuie la dezvoltarea unei gândiri bazate pe identificarea de probleme și soluții creative și inovative.

La competiție participă echipaje formate din câte 5 elevi de la specializarea matematică-informatică, intensiv informatică din Colegiul Național Unirea. Echipajele vor fi coordonate de profesori mentori și vor avea la dispoziție dotarea tehnică corespunzătoare. Echipajul câștigător va participa la competiția internațională, care se va desfășura în 2023, în Italia. La competiția internațională vor participa elevi din Spania, Italia, Portugalia și Croația, alături de echipajul câștigător de la Colegiul Național Unirea.

Pentru mai multe informații despre proiectul ”Hackathon EU” puteți accesa www.erasmusplus.itis.biella.it/hackathon.

Comentează cu Facebook
Punctul

FREE
VIEW