Compania ungară de autostrăzi împreună cu cea austriacă şi slovenă se pregătesc pentru apariţia autovehiculelor fără şofer

A fost semnat un acord de colaborare între Magyar Közút Nonprofit Zrt. (Compania Ungară de Drumuri Publice) şi conducătorii companiilor care administrează autostrăzile din Austria, respectiv Slovenia, pentru a se ajuta reciproc la pregătirea apariţiei autovehiculelor fără şofer, interconectate şi legate în reţea, se arată în comunicatul remis de Magyar Közút.

Ca parte a acordului, specialiştii implicaţi în proiect îşi vor împărtăşi experienţele şi vor coordona activitatea. Colaborarea dintre companii se axează pe domenii precum reglementarea traficului, soluţii tehnologice pentru comunicaţii sau dezvoltarea unui mediu legal pentru testare.

În comunicat se reiterează faptul că a fost lansată o cooperare regională pe cinci niveluri în ceea ce priveşte executarea testelor transfrontaliere cu vehicule fără şofer pe pista de testare pentru automobile din Zalaegerszeg. În plus, faţă de cooperarea dintre guverne, institute de cercetare, organizaţii profesionale şi piste de testare, este important ca administratorii de drumuri, care oferă teste în timp real, să fie implicaţi activ în acest proces şi, astfel, să se poată pregăti pentru nevoile şi aşteptările aflate în schimbare.

Cooperarea dintre parteneri a fost intensă şi până acum în ce priveşte proiectele comune realizate recent, respectiv a proiectelor în derulare, concentrându-se, în principal, pe dezvoltarea serviciilor oferite conducătorilor de autovehicule şi pe soluţionarea evenimentelor rutiere transfrontaliere. Anul trecut a fost lansat între parteneri schimbul automatizat de date şi de imagini a camerelor web care, în viitorul apropiat, vor apărea şi pe platformele informaţionale ale companiilor, a semnalat compania Magyar Közút.

MTI

Comentează cu Facebook