Comunicat de presă ASA 2013 Tg-Mureş

imagesAsociaţia Fotbal Club ASA 2013 Tg-Mureş este profund indignată pentru că ocupanta locului 4 din seria a 2-a a Ligii a 2-a, C.S.M. Metalul Reşiţa S.A. încearcă prin acţiuni şicanatorii, tardive, netemeinice şi nelegale să prejudicieze imaginea unui club care a promovat sportiv în Liga I şi a obţinut licenţă pentru sezonul 2014-2015.

 

“Am făcut 800 km în ziua de 11.06.2014 pentru a ne susţine întâmpinarea pe care am depus-o la Comisia de Disciplină referitor la sesizarea făcută de C.S. Metalul Reşiţa S.A. şi va trebui probabil să mai facem 800 km în ziua de 18.06.2014 şi asta, în situaţia în care, clubul din Reşiţa dându-şi seama de nelegalitatea acţiunilor sale nu îşi va retrage sesizarea depusă la Comisia de Disciplină” – a spus Man Ioan Nucu, preşedintele clubului.

 

Fotbal Club AŞA 2013 Tg-Mureş este nedumerită pentru faptul că s-a admis sesizarea făcută de C.S. Metalul Reşiţa S.A. precum şi pentru faptul că s-a dat un nou termen pentru ziua de 18.06.2014 având în vedere 2 aspecte foarte importante pe care clubul din Reşiţa le-a încălcat grav în sesizarea făcută.

 

Avizul Direcţiei Juridice a F.R.F. din 14.08 a fost afişat pe site-ul F.R.F. şi la sediul F.R.F. cel puţin cu 5 zile înainte de şedinţa Comitetului Executiv, timp în care nici un club sau persoană interesată nu a făcut opoziţie prin acţiunea introdusă la Comisia de Disciplină a F.R.F. ceea ce arată cât se poate de clar că reclamanta a fost decăzută din dreptul de a formulă apărarea la acest aspect.

Statutul F.R.F. la art. 34 “ Adoptarea Deciziilor” prevede la aln. 9 că “Hotărârile Comitetului Executiv contrare legii sau dispoziţiilor cuprinse în Statutul şi Regulamentele F.R.F pot fi atacate în justiţie de oricare dintre membrii care nu au luat parte la şedinţa Comitetului Executiv sau care au votat împotriva….”

 

Prin acţiunea pe care a inteprins-o la Comisia de Disciplină C.S. Metalul Reşiţa a adus grave jigniri atât clubului A.F.C. ASA 2013 Tg.Mureş cât şi Comisiei de acordare a licenţei cluburilor care prin Hotărârea nr. 23/09.05.2014 admite cererea şi acordă licenţă clubului A.F.C. AŞA 2013 Tg.Mureş pt. sezonul 2014-2015. Hotărârea este semnată de un preşedinte, un vicepreşedinte şi 3 membrii ai comisiei.

 

Mai mult este jignit şi Dl. Viorel Duru – Directorul de licenţiere, care în Raportul final al Administraţiei de Licenţiere a cluburilor adresat Comisiei pentru acordarea licenţei cluburilor în ziua de 06.09.2014 cu privire la A.F.C. ASA 2013 Tg.Mureş, specifică la punctul 4, criteriul juridic : “În urmă studierii raportului expertului juridic şi verificării documentaţiei aflate la dosar, am constatat că sunt îndeplinite cerinţele minime ale criteriului juridic din R.N.L.C.”

 

Pe cei de la Reşiţa, care au trimis sesizarea la Comisia de Disciplină, îi rugăm că altă dată să citească şi să cunoască mai bine prevederile ROAF şi să ştie că la dată de 02.08.2014 când s-a cerut aprobarea pt. schimbarea denumirii în A.F.C. ASA 2013 Tg.Mureş era în vigoare art. 2, aln. 5 din ROAF/2011 care prevedea că cererea de schimbare a denumirii însoţită de documente se depun la forul competent cu minim 30 de zile înaintea începerii campionatului, în caz contrar cererea urmând a fi respinsă că tardiv introdusă. Această cerinţă a fost îndeplinită de A.F.C. ASA 2013 Tg.Mureş cu 36 de zile înaintea începerii campionatului 2013-2014 (07.09.2014) .

 

În situaţia această se pune întrebarea dacă C.S. Metalul Reşiţa S.A. îşi mai face planuri pentru Liga I ? A.F.C. AŞA 2013 Tg.Mureş consideră că C.S. Metalul Reşiţa S.A. trebuie să revină cu picioarele pe pământ şi să nu mai viseze anul acesta la Liga I, pentru că nu au nici măcar un stadion care să poată fi omologat pentru Liga I şi nici nu îndeplinesc criteriul sportiv pentru promovare. Pregătiţi-va domnilor de la Reşiţa pentru că aveţi un sezon greu şi aveţi în atenţie faptul că nu va promova decât echipa de pe locul I. Sau credeţi că nu veţi fi în stare să promovaţi şi atunci prin orice tertip murdar încercaţi să jigniţi oameni şi clubul nostru şi să cereţi ilegalităţi la Comisia de Disciplină a F.R.F. ?

 

Oricum Clubul A.F.C. ASA 2013 Tg.Mureş îşi rezervă dreptul de a acţiona C.S. Metalul Reşiţa S.A. la Comisia de Disciplină şi în instanţele de drept comun pentru a cere daune pentru prejudiciul de imagine pe care l-a suferit.

 

A.F.C. ASA 2013 Tg.Mureş îşi pune întrebarea oare cum stă C.S. Metalul Reşiţa S.A. cu schimbarea denumirii echipei Damila Măciucă, dar cu schimbarea sediului social la Reşiţa, dar cu schimbarea acţionariatului? Ne interesează şi pe noi pentru că atunci poate şi echipa de pe locul 5 va emite şi ea pretenţii la promovare!

 

CONDUCEREA

A.F.C. ASA 2013 Tîrgu-Mureş

Sursa Mures.ro, postat de (EM)

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.