Concert Alternosfera, pe 18 mai, la Național

AlternosferaAlternosfera, formatia de rock din Republica Moldova, va sustine sambata, 18 mai 2013, dupa 9 seara, un concert-eveniment la Teatrul National din Targu-Mures, Sala Parking. Evenimentul face parte din turneul de promovarea al celui de-al IV-lea album al trupei, „Epizodia”.

La doar cateva luni de la lansarea albumului „Virgula” (prima parte a tripticului conceptual al trupei Alternosfera), formatia din Republica Moldova revine in atentia publicului cu un nou material discografic: albumul „Epizodia” (a doua parte a tripticului).

Chintesenta tripticului graviteaza in jurul celei mai importante si celebre constante matematice, PI (π). Invaluita in trecut de misticism, constanta π, datorita relatiei sale cu natura cercului, este inseparabila de sfera si univers. Conceptul Epizodia isi propune sa devina inseparabil de Alternosfera si universul sau: publicul.

„Privind spre cer am cules in memorii cele mai importante epizoade si in campul algoritmilor matematici am reasezat stelele.
Am reinventat horoscopul.
Luna 3. Ziua 14. Incepe Epizodia.”
Marcel Bostan, Alternosfera

Evenimentul este organizat de J’ai Bistrot. Cu aportul si sustinerea din partea Teatrului National Targu Mures si Reea. Biletele sint 20 de ron si se vor gasi la intrarea in sala.

Alternosfera a fost fondata in 1998. Pe parcursul anilor, formatia si-a schimbat componenta, având in prezent numai 2 dintre membrii fondatori, respectiv Marcel Bostan si Marin Nicoara. In primii ani formatia isi cauta tematica si stilul, experimenteaza cu diverse instrumente, acumuleaza experienta si inregistreaza primele demo-uri.

Primul album – “Orasul 511” a fost lansat in mai 2005, iar denumirea albumului provine de la garajul nr.511, unde formatia isi avea sala de repetitie. Albumul include piesa “Wamintirile”, piesa ce a „invadat” posturile de radio și televiziune din România.

Doi ani mai tarziu, Alternosfera lanseaza “Visatori cu plumb in ochi sau ultima scrisoare pentru femeia nordica”. Prin acest album Alternosfera pune punct perioadei romantismului liric in creatia sa, iar in toamna lui 2008, lanseaza EP-ul “Flori din groapa Marianelor”.

In 2012, Alternosfera lanseaza albumul „Virgula”. „Arunca-mi”, „Doua Eve”, „Muta”, au fost piese difuzate in heavy rotation, iar albumul „Virgula” a primit numeroase aprecieri. Turneul de promovare in Romania al acestui album s-a incheiat printr-un concert-eveniment la Bucuresti, in Turbohalle, unde Alternosfera a cantat in fata a peste 2 000 de fani.

Sursa: J’ai Bistrot

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.