Concert Extraordinar Dabyeot Youth Wind Orchestra

Una dintre cele mai mari orchestre de suflători din lume (80 de instrumentiști) aflată într-un periplu european, va ajunge la Palatul Culturii din Tîrgu Mureș vineri 20 iulie 2018, de la ora 19:00. Afișul evenimentului anunță un produs cultural rar dar și o veritabilă demonstrație de tradiție și modernitate sud-coreeană. Aflat sub conducerea muzicală a dirijorului Gye Jun Jeon, spectacolul va glisa între forța interpretării dată de calibrul orchestrei ce a pregătit un repertoriu liric-simfonic și de muzică de film, precum și savoarea lirismului sopranei Soyung Yu.
Din 2005, “Dabyeot- Youth Wind Orchestra” a participat la diverse festivaluri din Coreea de Sud, remarcându-se prin interpretări memorabile la Centrul de Arte Jeju și la Cascada Cheonjaeyeon , în cadrul Festivalului JIWEF (2009), dar şi la cele de la “The Watermill Center”, “Austria Vienna Film Festival Celebration”, “Czech Stonava Local Festival Celebration”, “Bulgaria Lazarpark Orchestra Joint Concert” iar din 2012 şi în România (Timişoara, Craiova şi Bucureşti). Anul 2015 aduce orchestra coreeană pe scena Ateneului Român cu un spectacol foarte bine primit, în egală măsură de public și presa de specialitate.
Organizatorii evenimentului sunt Festivalul Virginia Zeani alături de Centrul Cultural Dabyeot, Provincia Gyongnam, Județul Ham Yang Gun și CMS Vienna, susținuți de partenerii: Filarmonica de Stat Tîrgu Mureș, Rotary Maris Tîrgu Mureș, Consiliul Județean Mureș și Primăria Municipiului Tîrgu Mureș.
Dabyeot este numele tradițional coreean al Hamyang Gun și înseamnă „locul unde soarele cald strălucește mereu”.

INTRAREA LIBERĂ în limita locurilor disponibile.

Comentează cu Facebook