Concert „Începem a colinda”, la Luduș 

Apropierea sărbătorilor de iarnă aduce veşti bune pentru credincioşii din Luduş şi din împrejurimi. Protopopiatul ortodox Luduş păstorit de părintele protopop Lucian Voşloban  a făcut surprize placate tuturor enoriaşilor.


În acest an, Sărbătoarea Naşterii Domnului va fi marcată de un eveniment cultural deosebit. Organizat de Primăria oraşului, Casa de Cultură “Pompeiu  Hărăşteanu” şi Protopopiatul Ortodox Român, concertul “Începem a colinda” va avea loc în ziua de 8 decembrie 2017 de la ora 17 în sala mare a Casei de Cultură “Pompeiu Hărăşteanu” cu participarea preotului Marius Ciprian Pop, a solistei de muzică populară Oana Bozga Pintea şi a Coralei “Armonia” din Constanţa.

Evenimentul se bucură de prezentarea făcută de realizatorul TV Mihai Naşca.

Despre Corala “Armonia”, părintele Lucian Voşloban spune că este cel mai cunoscut cor din lume. A câştigat toate concursurile la care a participat, din Europa şi până în SUA.

Componenţii Coralei, preoţi, teologi şi cântăreţi de muzică lirică dirijaţi de arhidiaconul Iulian Dumitru au cucerit medaliile de aur la Olimpiada internațională “WORLD CHOIR GAMES” din SUA în 2012 şi la Campionatul mondial de interpretare corală de la Riga-Letonia într-o competiţie la care au participat alte 500 de formaţii corale din întreaga lume.

“Armonia” din Constanţa a primit aprecieri unanime atât pentru interpretare cât şi pentru cântarea bisericească de tip bizantin pe care o are în repertoriu. La Luduş, tinerii talentaţi vor prezenta un program de colinde şi cântece populare. Intrarea este liberă.

Ioan A Borgovan 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.