Concert special de 8 martie, azi la Filarmonică

Palatul CulturiiFilarmonica de Stat din Târgu Mureş va oferi, joi, cu ocazia Zilei Femeii, un concert extraordinar, intitulat ‘Flori şi dragoste … pentru Doamne şi Domnişoare’, care cuprinde piese de Ludwig van Beethoven, Maurice Ravel şi Giacomo Rossini.

Filarmonica de Stat din Târgu Mureş a precizat, joi, într-un comunicat de presă, că acest concert extraordinar va începe la ora 19,00, la Sala Mare a Palatului Culturii, va fi dirijat de Adrian Petrescu şi se va bucura de participarea solistului canadian Coral Solomon, la pian.

Potrivit conducerii Filarmonicii din Târgu Mureş, în program se regăsesc Uvertura ‘Creaţiunile lui Prometeu’ şi Concertul pentru pian şi orchestră nr. 5 în Mi bemol major, ‘Imperial’, de Ludwig van Beethoven, Uvertura la opera ‘Candide’, de Leonard Bernstein, Intermezzo din opera ‘Cavaleria rusticana’, de Pietro Mascagni, Marşul cavaleriei din Uvertura operei ‘Wilhelm Tell’, de Giacomo Rossini şi un fragment din ‘Bolero’, de Maurice Ravel.

În concert vor fi prezentate şi piesele ‘Gabriel’s Oboe’, de Ennio Morricone, din filmul ‘The Mission’, susţinută la oboi solo de dirijorul Adrian Petrescu, şi ‘Raiders March’, din filmul ‘Raiders of the lost ark’, de John Williams.

Tot de Ziua Femeii, Primăria Târgu Mureş le oferă doamnelor şi domnişoarelor intrare gratuită, pe 8 martie, la cinematograful Arta, la patinoarul artificial, la bazinul acoperit din Complexul de Agrement şi Sport ‘Mureşul’ şi la piscina ‘Mircea Birău’.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.