Concursul Naţional de Dans “RITM, DANS, FANTEZIE”- ediţia a VII-a

658x0_dans

Sâmbătă, 19 noiembrie 2016, începând cu ora 10.00, în sala de spectacole a Ansamblului Artistic Profesionist Mureșul din Tîrgu Mureș se va desfășura cea de-a VII-a ediție a Concursului Național de Dans “RITM, DANS, FANTEZIE”.

Concursul este organizat de către Palatul Copiilor Tîrgu Mureș sub egida Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, prin Inspectoratul Şcolar al Judeţului Mureş, fiind inclus în Calendarul Activitãţilor Educative Naţionale (CAEN) 2016 și se adresează formaţiilor de dansuri din palate/cluburi ale copiilor, asociaţii/cluburi particulare din judeţul Mureş și alte judeţe din ţară şi străinătate.

În cadrul evenimentului vor evolua un număr de 29 de formații de dansuri, reprezentând 15 localități, din 11 județe ale țării: Brăila, Teleorman, Prahova, Vaslui, Bacău, Arad, Cluj, Bistrița – Năsăud, Covasna, Gorj și Mureș. Astfel, pe parcursul zilei, începând cu ora 10.00, pe scenă vor urca peste 380 de participanți.
Formațiile de dans modern, dans sportiv, dans contemporan și balet trebuie să prezinte două coregrafii la genuri diferite, iar formațiile de dansuri populare vor trebui să prezinte o suită de jocuri populare din zona pe care o reprezintă.

Juriul de specialitate este constituit din coregrafi cu experiență, iar președintele juriului este lector, univ. dr. Cristina Iușan de la Universitatea de Artă Teatrală Tîrgu Mureș.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.