Concursul naţional “Mesajul meu antidrog”- ediţia a XV-a judeţul Mureş

“Mesajul meu antidrog”, ajuns în prezent la ediţia a XV-a, reprezintă un proiect sustenabil de tradiţie  al Agenţiei Naţionale Antidrog şi un exemplu de bune practici în domeniul cooperării cu instituţiile reprezentative din mediul şcolar.

Dorința a fost ca şi în acest an să se dea continuitate  acestui demers preventiv, care îşi propune a conferi adolescenţilor încadraţi într-o formă de învăţământ o alternativă la consumul de droguri.

În judeţul Mureş concursul a fost implementat de către Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Mureş în colaborare cu Casa de Cultură a Studenților Târgu Mureș și Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş.

În data de 06 iulie 2018, la sediul Casei de Cultură a Studenților din Târgu Mureș, a avut loc festivitatea de premiere pentru faza județeană a competiției.

Tema de anul acesta a concursului „Mesajul meu antidrog”  a fost  Pot altfel” .

Secţiunile acestei ediții, la care elevii au transmis lucrări au fost:

  • eseu literar
  • arte vizuale
  • spot antidrog

Lucrările declarate câștigătoare au fost:

secţiunea arte vizuale – gimnaziu:

Locul I: Tinca Paula, clasa a VIII-a A, Liceul Tehnologic “Petru Maior” Reghin

secţiunea arte vizuale – liceu:

Locul I: Mureșan Florin, clasa a XI-a, Liceul Tehnologic “Vasile Netea” Deda.

–  secţiunea eseu literar – liceu:

Locul I: Lucrarea cu titlul: Pot și altfel” scrisă de Moldovan Viviana, clasa a IX-a A, Liceul Tehnologic “Lucian Blaga” Reghin.

–  secţiunea eseu literar în limba maghiară – liceu:

Locul I: Lucrarea cu titlul: Fără droguri” scrisă de Rakosi Gabriella, clasa a IX-a B, Liceul Tehnologic “Lucian Blaga” Reghin.

secțiunea spot antidrog – liceu:

Locul I: Filmul cu titlul: „Pot altfel” realizat de Bloj Cristian, clasa a XI-a, Liceul Teoretic  „Gheorghe Marinescu” Târgu Mureș.

 

La secțiunea dedicată studenților, câștigătoare a fost Strete Ramona din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Târgu Mureș.

 

Premiile, asigurate de partenerii de la Casa de Cultură a Studenților Târgu Mureș, cu care au fost recompensaţi tinerii, au fost în ton cu secţiunea la care au participat, cei de la arte vizuale primind diverse ustensile de pictură, cei de la eseu literar fiind premiaţi cu cărţi, iar cei de la spot antidrog – aparat video – foto.

Lucrările declarate câştigătoare, realizate de către elevi, participă în acest moment la jurizarea naţională, iar câştigătorii acesteia vor fi premiaţi de Agenţia Naţională Antidrog.

 

 

Comentează cu Facebook